Header image

10e Paastoertocht in Aalten

AALTEN - Op tweede paasdag 17 april 2017 is het zover; de 10e Paastoertocht in Aalten. Begonnen als een tocht georganiseerd door vrienden voor liefhebbers van mountainbiken en uitgegroeid naar een jaarlijks evenement waarvan de opbrengsten worden gedoneerd aan Stichting Vrienden van Estinea.

 

De 10e maal wordt gesponsord door een nog groter aantal bedrijven met een warm hart voor de medemens met een beperking. Onze dank hiervoor is groot en we zullen de deelnemers bedanken voor de deelname met een jubileum bidon. De oplage is beperkt (650 stuks). Kom dus op tijd om je bidon in ontvangst te nemen.

 

Dit jaar is een speciale editie. Naast de gebruikelijk afstanden van 35 en 50 km voor de mountainbikers is er door Estinea een familietoertocht georganiseerd. Deze tocht van 25 km is met een normale fiets te volgen. Iedereen is welkom! Cliënten van Estinea zullen met de duofietsen participeren die de afgelopen jaren met de opbrengsten van de Paastoertocht gefinancierd zijn.

 

Tussen 8.30 uur en 10.00 uur kunnen de mtb-ers zich inschrijven voor €5,-. Er is dit jaar keuze uit de afstanden: 35 of 50 km. Voor de familietoertocht is de inschrijving tussen 10.00u en 11.30u. De kosten voor deze tocht van 25 km bedragen € 3,-. De inschrijving en start is bij het Romienendal, Aladnaweg 3 in Aalten.

 

Uniek parcours
Dankzij het vrijstellen van diverse terreinen van grondeigenaren rondom Aalten is dit een unieke tocht. Er wordt gereden op plekken die soms maar één keer per jaar worden vrijgegeven, speciaal voor de Paastoertocht. Omdat de opbrengsten voor het goede doel zijn, heeft de stichting Geldersch Landschap & Kastelen diverse stukken natuurgebied gratis vrijgegeven. Duitsland wordt aangedaan en het laatste gedeelte wordt gereden door de Vennebulten met technische singletracks voor de doorgewinterde mountainbikers. De organisatie spreekt van een spectaculaire en mooie tocht.

De familietoertocht is over grotendeels verharde maar altijd goed begaanbare wegen zodat iedereen die zin heeft om 2e paasdag te gaan fietsen kan meedoen.

 

Goed verzorgd

De deelnemers worden goed verzorgd. Op de verschillende pauzeplaatsen wordt er geheel kosteloos voor verversing en verfrissing gezorgd. Ook de clienten van Estinea hebben wat lekkers gemaakt voor de deelnemers. Na afloop kan de fiets worden schoongespoten en biedt het Romienendal de mogelijkheid om op adem te komen en de verloren calorieën weer aan te vullen.

 

Opbrengst voor Stichting Vrienden van Estinea

De opbrengst van de tocht gaat naar Stichting Vrienden van Estinea. De stichting zet zich in voor mensen met een beperking. Het geld wordt gebruikt voor de realisatie van activiteiten, voorzieningen en zorgprojecten waar geen reguliere financiering voor is. Denk hierbij aan een rolstoelfiets, een bewegingstuin of een binnenschommel. Op deze manier dragen zij bij aan het levensgeluk van mensen met een beperking.

 

 

Dubbel plezier

Doe mee en ga de uitdaging van het unieke parcours aan. Het levert dubbel plezier op: deelnemen aan een leuke toertocht én bijdragen aan het levensgeluk van mensen met een beperking. Met een beter gevoel kun je op tweede paasdag niet rondfietsen!

 

Voor meer informatie : www.paastoertocht.nl

Beeldmateriaal : https://www.flickr.com/photos/141429871@N05/sets/72157666566446115

 Ander nieuws