Header image

AAA BOVO Dames 1 Aalten uitgeschakeld in de beker

AALTEN - Afgelopen woensdag verloor AAA BOVO Dames 1 de kwartfinale voor de beker. Tegenstander D.V.O. speelt een klasse hoger en was zoals verwacht net een maatje te groot. De Aaltense dames verloren thuis in de Stationshal met 3-0, maar maakten er een prachtige wedstrijd van.

Het voornemen was om vrij te spelen, veel risico te nemen en zoveel mogelijk tegenwicht te bieden aan D.V.O., maar dat het zo goed zou uitpakken had niemand verwacht. BOVO startte ongelooflijk sterk en wist zelfs gelijk een gat van vijf punten te slaan. Helaas kon D.V.O. halverwege de set dit gat dichten, hoewel het verwachte aanvalsgeweld van hun kant uit bleef. Lang ging het gelijk op, maar in de eindfase had D.V.O. toch net wat meer aanvalskracht en routine, de set ging met 24-26 naar hen.

In de tweede set was het de omgekeerde wereld, nu was het D.V.O. dat uitliep op de Aaltense dames en even leek BOVO de kluts kwijt te zijn. Een paar goede blokpunten en een sterke service brachten de thuisploeg echter weer terug in de set en ook nu ging het lang gelijk op. Helaas was D.V.O. wederom sterker in de eindfase en pakte het ook deze set, 25-27. In de derde set was bij BOVO de koek op, de passing was slordig en aanvallend wilde het al helemaal niet meer lukken. Deze set was met 11-25 een duidelijk overwinning voor D.V.O.

Terugkijkend had BOVO misschien een set verdiend, maar uiteindelijk zou dat niets hebben uitgemaakt, de beker werkt immer volgens het knock-outsysteem. Toch kan BOVO zeer tevreden zijn met het behaalde niveau, de dames hebben laten zien dat ze goed mee kunnen komen met het derde-divisieniveau. En met het oog op volgend seizoen is dat natuurlijk veelbelovend.

De uitschakeling betekent dat AAA BOVO Dames 1 zich nu volledig kan gaan richten op de laatste twee competitiewedstrijden, waarin het kampioenschap zal worden beslist. De eerstvolgende wedstrijd is komende zaterdag in de Hessenhal te Hoog-Keppel, tegen Focus Dames 1, aanvang 13.30 uur.