AAA BOVO Dames 1 sluit het jaar winnend af

AALTEN - Afgelopen zaterdag won AAA BOVO Dames 1 in Harfsen ook de laatste wedstrijd van dit jaar. Tegenstander was s.v. Harfsen, dat qua punten aantal gelijk stond met BOVO maar wel één wedstrijd meer had gespeeld. Wederom een belangrijke overwinning dus.

Opdracht voor de Aaltense dames was om sterk uit de startblokken te komen en zo Harfsen geen kans te geven om enig spelritme te krijgen. De bank van BOVO en alle meegereisde supporters zorgden voor een goede sfeer, waardoor BOVO inderdaad sterk begon. Toch deed Harfsen lange tijd goed mee, vooral aanvallend scoorden ze veel punten. Maar met gevarieerd spel trok BOVO aan het langste eind en pakte de set met 20-25.

Zo begon ook de tweede set, BOVO domineerde het spel en Harfsen liep achter de feiten aan. Al snel pakte BOVO dan ook een behoorlijke voorsprong. Het leek alsof Harfsen de weg kwijt was, maar halverwege de set wisten zij toch de draad weer op te pakken. Met veel servicedruk werkten zij de achterstand weg. De aanvalsmachine van BOVO haperde, waardoor Harfsen kans zag om niet alleen langszij te komen, maar ook de set binnen te halen. Met 25-23 was dit een knappe overwinning voor Harfsen.

Met 1-1 op de teller en volleybal op hoog niveau was het genieten voor het publiek. In het gezellige Harfsense zaaltje was de sfeer dan ook opperbest. Dat werd even verstoord door een kleine verschrijving op het telformulier; daar de scheids bleef zitten, schoten de trainers te hulp en uiteindelijk kon de wedstrijd worden hervat. De derde set werd vervolgens een ware titanenstrijd. Beide teams vochten voor wat ze waard waren en er ontstonden fantastische rally’s. De Aaltense dames speelden met veel risico en lef; hierdoor maakten ze wat foutjes, maar uiteindelijk leverde het hun wel de setwinst op. Met 24-26 was het echter een nipte overwinning.

De vierde set beloofde weer zo’n strijd te worden, helaas voor de supporters bleek dit niet het geval te zijn. BOVO wisselde en dit had zeker geen nadelige consequenties voor het spelniveau. Het blok werd versterkt en ook de aanval liep als een trein. Door vervolgens de passers van Harfsen weer zwaar onder druk te zetten, kwam er bij hen geen aanval meer van de grond. BOVO won deze set dan ook overtuigend met 14-25 en nam zo vier punten mee naar huis.

Daarmee staat BOVO nog steeds op de derde plek, met 34 punten uit tien wedstrijden. De echte balans kan echter pas na 14 januari worden opgemaakt, dan speelt AAA BOVO Dames 1 namelijk de laatste wedstrijd van de eerste ronde, tegen Focus Dames 1. Deze wedstrijd zal gespeeld worden om 17.30 uur in sporthal Stationsplein te Aalten.