Header image

AAA BOVO Dames 1 speelt tegen zichzelf

AALTEN - De derby tussen directe concurrenten Longa’59 Dames 2 en AAA BOVO Dames 1 leek vooraf een mooie volleybalwedstrijd te worden tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen. Niets was echter minder waar. In een matige wedstrijd versloeg thuisploeg Longa de Aaltense dames met 3-1, werden er vooral veel fouten gemaakt en was het niveau dan ook nauwelijks derde-divisiewaardig te noemen.

BOVO startte meteen al traag en door een gebrek aan concentratie stond er al snel een achterstand op het scorebord. Gelukkig wisten ze zich net op tijd te herpakken; door een goede servicebeurt kwamen ze langszij en pakten de set met 21-25. De tweede set was qua spel een kopie van de eerste, alleen besloot de scheidsrechter nu ook nog een duit in het zakje te doen door toegestane netfouten af te fluiten. Het geheel werd steeds rommeliger aan BOVO-zijde en Longa pakte dan ook deze set met 25-21.

Met 1-1 op het scorebord lag de wedstrijd nog volledig open, ware het niet dat BOVO in de derde set geen bal de goede kant meer wist op te sturen. Aanvoerster Roosmarijn Baten, de enige scorende aanvalster voor BOVO, probeerde met al haar krachten haar team op te peppen, maar zonder resultaat. Longa kon vrij spelen en pakte met 25-12 ook deze set. Ook deze harde cijfers schudden BOVO echter niet wakker; de vierde set zakte het Aaltense team namelijk nog verder weg en Longa haalde zonder al te veel weerstand ook deze set, met 25-11, binnen. BOVO komt hiermee helaas op de laatste plaats.

Maar voor BOVO geen enkele reden om lang stil te staan bij deze wedstrijd; komende woensdag staat namelijk de bekerwedstrijd tegen Halley Dames 1 uit Wehl op het programma. Deze ploeg noteert een keurige vierde plaats in de promotieklasse en is, na vier weken ongeslagen te zijn, wat men noemt ‘in the winning mood’. Voor BOVO dus een gevaarlijke tegenstander, de Aaltense dames zullen een hoger niveau moeten neerzetten dan afgelopen zaterdag om van Halley te kunnen winnen. Er wordt om 21.00 uur gespeeld in de Koningin Beatrixzaal in Wehl.

Op zaterdag 1 december zal BOVO weer ‘on top of her game’ moeten zijn, om 17.30 uur ontvangt men namelijk Tornado Geesteren Dames 2. Deze dames staan momenteel vierde in de derde divisie A en tegen deze ploeg zal AAA BOVO zeker alles uit de kast moeten halen om de punten in Aalten te houden.