AAA BOVO Dames 1 stunt in bekercompetitie

AALTEN - Geheel onverwacht won AAA BOVO Dames 1 afgelopen woensdagavond in eigen hal van Tornado Geesteren Dames 2. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de bekercompetitie, waarin wedstrijden naast de reguliere volleybalcompetitie worden gespeeld, op basis van een knock-out systeem.

Tornado staat vierde in de regiodivisie en speelt dus een niveau hoger dan BOVO. Omdat de kans op winst voor BOVO vrij klein zou zijn, werd de wedstrijd beschouwd als een oefenwedstrijd op niveau en daarmee een goede generale repetitie voor de belangrijke wedstrijd van komende zaterdag (tegen koploper Dynamo Neede). Coach Norbert Olbing maakte van de gelegenheid gebruik om qua opstelling wat te experimenteren en iedereen speeltijd te geven. Opdracht voor het team was om te proberen zo lang mogelijk met het niveau mee te gaan en zo veel rendement te halen uit deze ‘luxe training’.

Met deze opdracht in het achterhoofd begon BOVO voortvarend aan de eerste set, er werd hard gewerkt en Tornado was even de kluts kwijt. Dit resulteerde al vroeg in de set in een riante voorsprong voor BOVO. Maar Tornado liet zich niet wegspelen en kwam sterk terug, zodat BOVO alsnog de eerste set verloor, 18-25.

Maar duidelijk was wel dat er voor BOVO toch kansen lagen om deze wedstrijd te winnen. Dit maakte de Aaltense dames strijdlustig en de tweede set gingen ze er dan ook weer vol tegenaan. Weer pakten ze een voorsprong, Tornado probeerde aan te haken maar was hierin niet succesvol. BOVO speelde goed en met overtuigingskracht en won de set verdiend met 25-23. De dames waren ontketend en denderden aan het begin van de derde set als een orkaan over Tornado heen. Ze liepen uit tot 13-2, maar weer gaf Tornado zich niet zomaar over. De Geesterense dames vochten zich terug in de set, maar uiteindelijk kwamen ze toch tekort. BOVO pakte weer met 25-23 de setwinst.

Ook in de vierde set kon het nog alle kanten op, beide partijen maakten nog kans om de wedstrijd te winnen en ze gaven elkaar geen duimbreed toe. De ontknoping van de set mondde uit in een ware veldslag. Christine Seyer moest hierbij geblesseerd het veld verlaten, waardoor BOVO weer met de opstelling moest schuiven. Het was ongelooflijk spannend. Vier keer maakte Tornado een matchpoint van BOVO ongedaan, maar ze waren niet in staat om hun eigen setpoints te verzilveren. Het publiek ging massaal achter de Aaltense dames staan en schreeuwde hen naar de overwinning. Onder luid gejuich werd ook de vierde set door BOVO gewonnen, met 32-30.

Deze overwinning levert de dames van AAA BOVO geen punten op voor de competitie, maar betekent wel dat ze een ronde verder zijn in het bekertoernooi. De volgende tegenstander is nog niet bekend. Wel zal BOVO komende zaterdag om 18.00 uur in ’t Spilbroek in Neede het duel aangaan met koploper Dynamo Neede. Ook dit belooft een spannende wedstrijd te worden.