AAA BOVO Dames 1 trekt vurig ten strijde

AALTEN - Na de ‘winterstop’ leek AAA BOVO Dames 1 enige opstartproblemen te hebben. De afgelopen weken werd er in de volleybalcompetitie wel gewonnen, maar het was niet met het gebruikelijke zelfvertrouwen, en de overtuiging ontbrak. Gelukkig kwam daar afgelopen zaterdag verandering in. De uitwedstrijd in Terborg, tegen Vollverijs Dames 1, was vanaf het eerste fluitsignaal tot aan het allerlaatste ontzettend spannend. Er werd op hoog niveau gevolleybald en beide teams waren op z’n zachtst gezegd bloedfanatiek.

De eerste set begon BOVO gelijk heel scherp en geconcentreerd, er werd goed gevolleybald en al snel sloeg BOVO een klein gaatje. Maar Vollverijs z’n beste speelsters nog op de bank zitten. Toen deze aan het einde van de set er allemaal in werden gebracht, scoorde Vollverijs nog een aantal mooie punten, maar het kon het gat niet meer dichten. BOVO bleef de kansen benutten en behaalde, relatief eenvoudig, met 20-25 de winst in deze eerste set. Dit was echter slechts een opwarmertje voor de tweede set. In deze set lieten beide ploegen een sterk staaltje vechtlust zien en het publiek werd getrakteerd op ongelooflijk spannende rally’s. Helaas gooide de scheidsrechter met een aantal vreemde beslissingen zo nu en dan roet in het eten, maar beide teams bleven prachtige punten scoren. Uiteindelijk trok Vollverijs de set naar zich toe met 28-26.

In de derde set was BOVO weer de sterkere partij; de voorsprong werd niet groot maar de Aaltense dames speelden slimmer en gevarieerder en wisten daarmee Vollverijs voor te blijven. Terwijl de coach van Vollverijs nog wat goochelde met de wissels, bleef BOVO gefocust op z’n doel afgaan en haalde het met 21-25 keurig de derde set binnen. Voor BOVO was het duidelijk dat de vierde set ook meteen de laatste zou moeten zijn, maar Vollverijs was het er niet mee eens. Deze set werd dan ook zwaar bevochten; wederom ontstonden er zinderend spannende rally’s met spectaculaire reddingen aan beide zijden. Maar ook nu bleef BOVO Vollverijs van alle kanten met harde aanvallen en slimme balletjes bestoken, daar waar Vollverijs beperkt was in de opties. BOVO had aan 25 punten niet genoeg, maar bij 27-29 gaf Vollverijs zich dan toch gewonnen.

Al met al een prachtige 1-3 overwinning voor de Aaltense dames, die niet alleen vier punten mee naar huis namen, maar hier ook een flinke dosis zelfvertrouwen tankten. Reikhalzend wordt er dan ook uitgekeken naar de komende wedstrijden, met eerst op 3 maart de strijd om de tweede plek tegen WIK Steenderen. Indien BOVO dit duel wint, kan het twee weken later tegen Dynamo-Neede spelen om de eerste plek in de promotieklasse B, mits tussendoor de wedstrijd tegen Sparta Zelhem wordt gewonnen.

Maar voordat het zover is moet op 21 februari nog de volgende bekerwedstrijd worden gespeeld, tegen N.V.C. Dames 1, om 20.00 uur in sporthal Corlaer te Nijkerk. Kortom, redenen genoeg om AAA BOVO Dames 1 te blijven volgen, want zowel in de strijd om de beker als in de competitie is het nog razend spannend.