AAA BOVO Dames 1 verliest thriller

AALTEN - De week tevoren had het eerste damesteam van volleybalvereniging AAA BOVO hele goede zaken gedaan door de nummer drie uit de competitie met 4-0 te verslaan. Lang tijd om te genieten van dit prachtige resultaat was er echter niet, want vorige week maandagavond stond in Wehl al weer de volgende wedstrijd gepland.

Objectief gezien is deze planning onbegrijpelijk, daar BOVO de week daarvoor nog vrij was. Bij aanvang van de wedstrijd leek BOVO echter geen enkel probleem te hebben met dit zware programma, de ploeg begon heel scherp en vloog uit de startblokken. Halley Dames 2 kon niet mee in dit tempo en de eerste set ging met 14-25 naar BOVO.

De tweede set wist Halley er een schepje bovenop te doen, maar BOVO bleef goed spelen en leek op setwinst af te streven. Enkele setpoints werden echter weggewerkt door Halley, daarbij enigszins geholpen door de zwak acterende scheidsrechter. Op 26-24 was Halley het gelukkigst in de afwerking en kwam daarmee op 1-1. De derde en vierde set bleef BOVO achter Halley aanlopen. Gezegd moet worden dat de thuisploeg hoog niveau ten tonele bracht, maar BOVO maakte simpelweg te veel onnodige fouten om daar een stokje voor te kunnen steken. Met 25-20 en 25-21 gingen deze sets dan ook naar Halley.

BOVO incasseerde daarmee een 3-1 verlies en doordat concurrent Kerkemeijer Gemini met 4-0 won, is de voorsprong wederom volledig verdampt. Dat betekent dat de ontknoping van dit seizoen ongekend spannend zal zijn. Beide ploegen hebben nog twee wedstrijden op het programma: BOVO treft nog de nummers zes en negen, Kerkemeijer heeft een aanzienlijk lichter programma en speelt nog tegen de nummers elf en twaalf. Daar komt bij dat BOVO nog een dubbel programma heeft; komende week zal namelijk ook de halve finale voor de beker worden gespeeld.

Voor BOVO is het dus weer een week met twee wedstrijden: op woensdag wordt om 20.00 uur in Fleringen de bekerwedstrijd tegen Kuipers Flevoll gespeeld en op zaterdag 5 april is er weer een competitiewedstrijd. Tegenstander WIK Steenderen ontvangt dan de Aaltense ploeg om 15.30 uur in Het Hooge Wessel in Steenderen. Support is van harte welkom.