Header image

AAA BOVO Dames 1 verspeelt kans om gat te dichten

AALTEN - Na twee goedgespeelde wedstrijden vorige week, was er de hoop op een stijgende lijn bij AAA BOVO Dames 1.

Tegen opponent Tante Sien Esch Stars werd al eerder een goed resultaat behaald, maar afgelopen zaterdag in Fleringen viel het niveau van de Aaltense volleybaldames helaas wat tegen. Een gemiste kans, want beide concurrenten onderaan de ranglijst troffen zwaardere tegenstanders en dit was voor BOVO een mooie gelegenheid geweest om wat punten in te lopen. Uiteindelijk lukte het toch nog met één punt, omdat concurrent Longa’59 Dames 2 geen enkel punt haalde tegen V.C.V.

De eerste set liep de Aaltense ploeg meteen al achter de feiten aan, er was geen servicedruk en ook de overtuiging ontbrak. Zo kostte het Esch Stars weinig moeite om deze set met 25-17 binnen te slepen. De tweede set koos coach Norbert Olbing voor een iets andere opstelling en dat leek aanvankelijk goed uit te pakken, want BOVO zette meer druk en kwam op voorsprong. Halverwege de set kwam echter toch weer de klad erin; Esch Stars kwam langszij en won de set met 25-22. In de derde set zakte BOVO nog verder weg, de handelingssnelheid van de dames was simpelweg te laag, Esch Stars was ze steeds een stap voor en won met gemak, 25-13.

Voor de vierde set besloot Norbert Olbing het roer om te gooien en met een radicaal gewijzigde opstelling hervond BOVO eindelijk haar spelritme. Het spel won geen schoonheidsprijs, maar was effectief; de druk werd zowel aanvallend als serverend opgevoerd en al snel bleek dat Esch Stars ook goed is in fouten maken. Het harde werk werd beloond met een 18-25 setwinst voor BOVO. Het ene wedstrijdpunt is gezien het wedstrijdverloop misschien een schrale troost, maar ieder punt is er één en het gat met Longa beslaat nu nog slechts twee punten.

Dit gat kan op zaterdag 16 maart definitief worden gedicht, want dan komt Longa’59 Dames 2 op bezoek in sporthal Stationsplein. Om 17.30 uur zal deze belangrijke wedstrijd worden gespeeld. De dames van AAA BOVO kunnen daarbij elke ondersteuning goed gebruiken.