AAA Bovo Dames 2 blijft ongeslagen

AALTEN - Afgelopen zaterdag speelden de volleybalsters van AAA BOVO Dames 2 thuis tegen Avanti Dames 1 uit Lochem. Dit team bevond zich op de derde plek van de ranglijst, die door BOVO werd aangevoerd. Een Aaltense overwinning was dus nodig om de koppositie te verstevigen. De dames van Avanti begonnen de eerste set echter voortvarend en namen gelijk een kleine voorsprong. BOVO moest goed bij de les blijven om niet de eerste set te verliezen. Er werden time-outs genomen en wissels ingezet, maar het mocht niet baten. De set ging voor BOVO verloren met 23-25. In de tweede set was het zaak scherp te beginnen om een voorsprong te maken en te behouden. Dit lukte dankzij goede serviceseries en blokkerings- en verdedigingsacties, 25-16. Het stond weer gelijk in sets en de Aaltense dames waren erop gebrand de volgende twee sets ook te winnen. In de derde set bleef Avanti knokken voor de punten, maar tevergeefs, want BOVO lukte alles, 25-21.

De vierde set werd aan BOVO-zijde begonnen met veel enthousiasme van team en coach. Er werd goed gespeeld, met wederom mooie serviceseries, set-ups waar mooie aanvallen uit voortkwamen en goede verdedigende acties. De set werd dan ook gewonnen met liefst 25-9. Aldus was de 3-1 winst binnen, waarmee AAA BOVO Dames 2 eerste blijft met drie punten voorsprong op de nummer twee.

Komend weekend zijn de dames vrij, waarna ze in het Sinterklaasweekend thuis in de Stationshal om 15.30 uur aantreden tegen Langhenkel Orion Dames 3.