AAA BOVO Dames 2 blijft winnen

AALTEN-Afgelopen zaterdag stond voor Dames 2 van AAA BOVO de (erg vroege) uitwedstrijd tegen Favorita Dames 2 in Dinxperlo op het programma. Dit team stond op de tiende plek geklasseerd, tegenover BOVO in de top-drie. Met de wedstrijd van afgelopen week nog in het hoofd waarschuwde coach Bennie Hofhuis er voor om goed geconcentreerd te blijven.

De eerste set ging van start met in de basis Zelma, Lenny, Eline, Esther, Mirjam en Mieke. Er werd strak geserveerd en daar wisten de dames van Favorita geen raad mee. Er werd met de service dan ook al lekker gescoord. Daarnaast werd de pass aan Aaltense zijde netjes verzorgd, waardoor Zelma de aanvalsters goed kon aanspelen, 12-25.

In de tweede set werd er weer goed geconcentreerd gespeeld en ook nu lagen aan Aaltense zijde de service en de pass goed. De Dinxperlose dames kwam er niet aan te pas, 8-25. In de derde set was het zaak het goede spel voort te zetten. Dit lukte in het begin wel, maar halverwege de set werd het wat rommelig, waardoor Favorita punten begon te scoren. Na een time-out pakten de BOVO-dames het echter weer goed op en kwam er meer rust in het spel. Nienke kwam erin voor Mieke en wist aardig wat balletjes af te blokken. Iedereen was scherp en lastige ballen werden knap van de grond gevist. Zo werd de set gewonnen met 13-25.

In de vierde en laatste set kon voor het bonuspunt worden gespeeld. Maaike, herstellende van een schouderblessure, kwam erin voor Lenny en wist de ballen mooi achterin te plaatsen. Favorita bood echter wat meer weerstand en wist de pass beter te brengen, waardoor zij ook punten konden scoren. Door even een tandje bij te zetten, kon AAA Bovo toch aan het langste eind trekken, 21-25. Opnieuw een welverdiende 4-0 overwinning dus voor de dames uit Aalten. Komende zaterdag spelen ze weer thuis, om 15.30 uur tegen Volga uit Gaanderen.