AAA BOVO Dames 2 lijkt op weg naar kampioenschap

AALTEN - Afgelopen zaterdag speelden de volleybalsters van AAA BOVO Dames 2 thuis tegen Focus Dames 2. BOVO voerde vooraf de ranglijst aan met 46 punten, terwijl Focus verdienstelijk op een tweede plaats stond met 40 punten. Het was de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft en beide teams hadden dus alle andere teams in de competitie al getroffen, alleen elkaar nog niet.

Als BOVO zou winnen, verstevigde het de koppositie en als Focus zou winnen, kwam het bijzonder dicht bij die koppositie. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. En dat werd het ook. Focus bleek een erg goede ploeg te zijn. Een behoorlijke serve, solide verdediging, een spelverdeler die de ballen goed bij het net wist te krijgen en een aantal slimme gedegen aanvallers, zorgden ervoor dat de Aaltense dames hard moesten werken voor de punten. De rally’s duurden lang, waardoor het een ware uitputtingsslag werd.

BOVO begon wat onzeker, waardoor de eerste punten even op zich lieten wachten. Halverwege de eerste set kreeg BOVO grip op het spelletje en kon het een aantal punten weglopen van Focus. Deze voorsprong werd langzaam uitgebouwd, zodat BOVO de set won met 25-18. De tweede set begon BOVO slecht. Het kreeg geen grip op de goede serve van Focus en keek daardoor al snel tegen een 3-9 achterstand aan. Een wissel op dat moment pakte goed uit en BOVO kwam weer in de wedstrijd. Bij de stand van 19-19 leken de kansen op de setwinst gelijk. Echter, Focus kon net dat stapje extra doen om de set binnen te halen, 19-25.

BOVO wilde de wedstrijd erg graag winnen, maar Focus rook ook kansen voor de winst. Dit mondde uit in een bijzonder gelijkopgaande en spannende derde set. Nu wist BOVO net dat beetje extra te geven aan het einde van de set en kon het zo aan het langste eind trekken, 25-23. De vierde set was wat spel en spelbeleving betreft identiek aan de derde set. Het leek er nu ook om te gaan welk team de meeste conditie had en het slimst kon spelen op cruciale momenten. Deze set kreeg een zinderend einde en ging, gelukkig voor de thuisploeg, met 29-27 naar de dames van BOVO. De 3-1 overwinning was een feit.

BOVO staat nu nog steeds aan kop, met 50 punten, en Focus tweede met 41 punten. Wanneer BOVO de tweede competitiehelft in staat blijkt hetzelfde spel te laten zien als in de eerste helft, dan hebben de Aaltense dames aan het eind van het seizoen een feest te vieren. Komende zaterdag mogen ze om 11.30 uur in Haaksbergen aantreden tegen Yarden Havoc Dames 3. Dan staat op 5 februari de uitwedstrijd tegen Labyellov Dames 1 op het programma en de eerste volgende thuiswedstrijd is op 12 februari om 15.30 uur tegen Favorita Dames 2.