AAA BOVO Heren 1 pakt belangrijke punten

AALTEN - Na de gewonnen bekerwedstrijd van woensdag 2 maart stond er afgelopen zaterdag 12-03-2011 een belangrijke thuiswedstrijd op het competitieprogramma voor de volleyballers van AAA BOVO.

In de voorafgaande oefenwedstrijd op woensdagavond tegen Favorita uit Dinxperlo werd een goed niveau gehaald. Hoewel werd verloren met 2-3 kon BOVO terugkijken op een prima wedstrijd. Dit niveau moest tegen Set-Up’65 worden doorgetrokken om de onderste plekken van de regiodivisie definitief te verlaten.

Trainers Prins en Hogenelst stuurden in de eerste set Westerveld, Van der Bend, Betting, Mengerink, Brockötter, libero Arentsen en Karssen het veld in. Er werd goed gestart en een voorsprong was meteen en feit. Dit werd goed vastgehouden, 25-20. In de tweede set was er meer een gelijk opgaande strijd. Aan het eind van de set namen de mannen van Set-Up’65 een kleine voorsprong. Uiteindelijk was BOVO op tijd bij de les en net iets alerter dan de tegenstander, 26-24.

In de derde en vierde set werd niet het niveau gehaald van afgelopen woensdag. Voor de overwinning maakte dit echter niet uit omdat de sets met 25-19 en 25-20 werden gewonnen. De belangrijke punten bleven in de Stationshal en zo werd een goede stap gezet om de versterkte degradatie te ontlopen. Komende week speelt AAA BOVO Heren 1 uit tegen Wevoc in Westervoort. Deze ploeg staat voorlaatste. Er liggen dan weer kansen voor BOVO om de punten mee te nemen naar Aalten.