AAA BOVO Heren 1 verliest weer vijfsetter

AALTEN - Afgelopen zaterdag kwam de nummer drie van de ranglijst, Rivo-Rijssen Heren 2, na een winterse reis op bezoek bij de volleybalheren van AAA BOVO. Na drie achtereenvolgende vijfsetters, waarin BOVO toch wel wat onder de maat had gepresteerd, hadden de Aaltense heren zin om weer te vlammen.

In de eerste set begonnen Brockötter, Klein Bluemink, Mengerink, Westerveld, Van der Bend, Everts en libero Arentsen. Coach Bertjan Prins hamerde er vooral op gelijk scherp en gefocust te beginnen. Dit werd goed opgepakt want in de eerste set ging het gelijk op tegen het hoger geplaatste Rivo. Op het eind wist BOVO iets extra’s te geven en de set naar zich toe te trekken, 25-22.

In de tweede set ging BOVO door met dezelfde opstelling. Wederom ging het gelijk op, maar aan de kant van de thuisploeg slopen er op het eind toch wat foutjes in, 21-25. De derde set begon slordig aan BOVO-zijde. De sterke verdediging en het sterke blok van de tegenstander maakten het de thuisploeg erg lastig. Halverwege de set kwam Krieger in het veld voor Van der Bend. Hij viel goed in en BOVO kwam weer dichterbij Rivo, maar te laat: 20-25.

In de vierde set wist BOVO dit niveau vast te houden. De Aaltense heren begonnen sterk en wilden er graag weer een vijfsetter uitslepen. Dit kregen ze voor elkaar door voor elk punt te knokken, 25-20. In de vijfde set ging het weer gelijk op en BOVO mocht van kant wisselen met een kleine voorsprong. Daarna bleef het gelijk op gaan tot de stand van 12-12. Toen maakte de thuisploeg de fouten en wist Rivo de set met 12-15 en dus de overwinning te pakken.

Komende zaterdag staat Heren 2 van Apollo 8 op het programma in de uitwedstrijd in Borne, waar AAA BOVO uiteraard weer voor de volle punten zal gaan.