AAA BOVO Heren 1 wint broederstrijd

AALTEN - Afgelopen zaterdag was de Stationshal het strijdtoneel voor twee Aaltense volleybalteams. Het zou wederom een verhitte strijd worden tussen het eerste en tweede herenteam van AAA BOVO. Heren 1 stond voor aanvang van de ‘uitwedstrijd’ slechts één puntje voor op het tweede, dat als gastheer fungeerde. Aan de stand was dus al te zien dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. En voor beide teams waren de punten belangrijk om de aansluiting met de top-drie te behouden.

Coach Brockötter van het eerste gaf zijn team de opdracht mee zich niet met de stand bezig te houden en vrijuit te gaan spelen. In de eerste set werd hiermee gelijk goed begonnen door de basis, die bestond uit Van der Bend (Bas), Van der Bend (Nick), Te Kolste, Janssen, Harbers, Klein Gunnewiek en libero Kleine Schaars. Meteen wist Heren 1 de tegenstander goed onder druk te zetten met een sterke service. Daarnaast zorgde goed verdedigend werk ervoor dat het tweede team van BOVO moeite had de bal naar de grond te krijgen. Dit vertaalde zich in een setwinst van 17-25 voor Heren 1.

In set twee ging de strijd in het eerste deel redelijk gelijk op. Maar na een aantal sterke serviceseries wist het eerste uit te lopen en ook deze set met overtuiging te pakken, 16-25. Ondanks de waarschuwingen van de coach zakten de mannen in de derde set een beetje in. Er werd minder hard gewerkt, waardoor de scherpte en overtuiging van de voorgaande sets wegzakte. Ook serverend werd er minder druk gelegd op de passing aan de overkant, maar Heren 1 wist zich nog te herpakken op het eind van de set. Dit bleek echter te laat. Heren 2 kon de set uitspelen en binnenhalen met 25-21.

Ook in de vierde set ging het eerste deel gelijk op; beide teams gunden elkaar weinig. Maar Heren 1 hield het hoofd koel en sloeg op het juiste moment toe met sterke serviceseries en een sterk blok, waardoor het spel aan de overkant werd ontregeld. Hierdoor kon Heren 1 een flinke voorsprong opbouwen en uiteindelijk de set binnenhalen met 16-25. Dit resulteerde in een 1-3 overwinning voor Heren 1, dat daardoor de voorsprong op het broederteam iets wist te vergroten. De volgende wedstrijd van AAA BOVO Heren 1 is komende zaterdag, uit bij Wivoc in Winterswijk, aanvang 17.00 uur.