AD’69 1 uitgebekerd na verlies tegen HSC’21 1-2

AALTEN - Uit en toch thuis; deze uitwedstrijd werd toch in Aalten gespeeld daar het sportcomplex van HSC'21 bezet was ivm jeugdtoernooi. Scheelt ons weer een roteind rijden, zeker als de aftrap om 11:00 in de ochtend is. Tegenstander HSC is een speler in de reserve hoofdklasse en dus zou het geen makkie worden. De eerste minuten waren vooral aftastend, beide teams speelden behoudend zonder veel risico te lopen. Belangrijk was vooral om de bal goed aan te spelen want de meer dan aanwezige regen zorgde voor een snel en glad veld waarbij de bal gemakkelijk doorschoot richting het hekwerk. De eerste kansjes waren vooral voor HSC maar het merendeel van het spel vond plaats op het groenwitte middenveld. AD speelde kompakt en liet zich niet verleiden tot storen in hun verdediging met de kans eigen linies los te laten. Dit behoudende spel AD betekende wel dat zij zich nauwelijks lieten zien in aanvallende zin, HSC daarentegen kregen wel een aantal kansen maar deze werden in de 27e en 28e minuut door Huib gekeerd. Toch zou HSC aan een voorsprong komen door een onnodige en terechte strafschop te benutten die zij in de 31e minuut kregen vanwege het vasthouden van een speler binnen de 16 meter. Overigens net zo onnodig als de gele kaart die Huib zou krijgen wegens protesteren tegen de scheids. En net zoals in de wedstrijd tegen Neede heeft AD er waarschijnlijk moeite mee om na een teleurstelling de handdoek weer op te pakken want ook nu zou de tegenstander binnen 3 minuten nogmaals scoren waardoor het in de 35e minuut tegen een 0-2 aankeek. Tijdens de rust werd Tom met een onwillig spiertje gewisseld door Rik. Ook in de eerste fase van de tweede helft nam HSC het initiatief waarbij zij veel balvaster en nauwkeuriger waren in de passing. Maar ook AD zou zijn betere periode kennen en die brak aan in de 60e minuut van de 2e helft, toevallig net na de wissel van Djayen voor Dylan (maar dan ook echt toevallig....). Dylan zou meer in de spits gaan spelen en Tim meer op de rechterflank. In de 61e minuut brak Tim door op rechts en deed dit tot aan de achterlijn, vanaf hier wist hij een puntgave voorzet te geven die door Dylan nog gemist werd maar door Bashkim volop werd genomen waarbij de keeper ternauwernood nog redding kon brengen. Dylan zou zijn tweede kans 1 minuut later krijgen toen hij een voorzet van Michiel kreeg, deze zou naast gaan. De aansluiter kon niet lang uitblijven en AD rook zijn kansen, HSC had moeite met het AD-spel en liet zich aanvallend even niet zien. Het spel van AD zag er steeds beter uit en op wilskracht werd steeds vaker de weg naar voren gevonden. Ook Tim op rechts bleek een uitkomst want door het vinden van de ruimte op de rechterflank kon veelal de voorzet gegeven worden zoals in de 63e minuut, helaas was er nu geen AD'r te vinden die deze voorzet kon vergulden maar de druk op het HSC-doel werd groter en groter. In de 65e minuut werd Robin door Sander gewisseld en daarop volgend een kans voor Bashkim die hoog over ging na wederom een voorzet van Tim. Gevaar voor het AD-doel was er alleen in de 70e minuut toen Michiel een te krappe terugspeelbal gaf aan Huib, het was dat Huib attent met een klasseredding reageerde anders was al het streven naar een aansluiter voor niets geweest. Het aanvallende werk van AD zou eindelijk beloond worden in de 71e minuut toen BramD Dylan kon bedienen met een perfect steekballetje die Dylan eindelijk in het net kon jensen. Op dit moment niet meer dan terecht maar nog niet voldoende en daarom ging AD door op de ingeslagen weg. Dylan had in de 73e minuut de gelijkmaker op zijn slof , toen hij door Tim wederom van rechts met een voorzet werd bediend, door met een hakballetje een poging te wagen, helaas zou deze naast gaan. Een minuut later zou HSC weer een kans krijgen met een lage inschuiver, gelukkig stond Huib deze in de weg en bleef het bij een krappe 1-2. In minuut 77 kreeg Tim een opgelegde kans na aangeven van Michiel maar het mocht niet zo zijn. Heel langzaam raakte de pijp aan AD-zijde leeg en dit gaf de Haaksberger burger weer moed en meer en meer zagen zij kans het initiatief terug te nemen. Dit was vooral in de laatste 8 minuten merkbaar , toch kreeg AD nog twee kansen in de laatste minuten, Nick gaf de bal onbaatzuchtig aan Dylan in buitenspelpositie terwijl misschien Nick eigenlijk zelf het een schot had moeten wagen en daarna kreeg Bashkim een allerlaatste mogelijkheid maar ook deze wist het net niet te vinden. Op basis van de tweede helft had AD minimaal gelijk mogen spelen tegen een tegenstander die normaliter op een veel hoger podium speelt . Zoals de trainer/coach van HSC na de wedstrijd ook beaamde door te zeggen dat HSC van geluk mocht spreken door hier te winnen. Hopelijk zijn de blessures van Tom en Robin van lichte aard zodat zij gewoon de competitiestart kunnen meemaken, AD is klaar in de beker, heeft 3 zeer nuttige wedstrijden gespeeld in het aanlooptraject naar de competitie en lijkt er klaar voor. De competitie wordt geopend tegen Reunie , en die kenden we nog van vorig seizoen. Ergens in deze wedstrijd kreeg Bashkim ook nog een gele kaart dus ook 13,50 euri voor hem minder te besteden deze maand. En coach Sander had het zo naar zijn zin...die hebben we na vertrek nog 2 keer bij AD mogen zien... Tekst Ron van der Leij Foto's Clemens Menting [nggallery id=258]