Header image

AD’69 JO15 wint eerste prijs bij ’t Noorden Toernooi

AALTEN - Onder meer dan goede weersomstandigheden kon ’t Noorden jeugdtoernooi bij AD’69 haar zesde lustrum vieren. Na twee dagen van in de regel sportief voetbalspel werd bij de JO13 KSV Fortissimo en bij JO15 AD’69 tot kampioen uitgeroepen.

 

Dat het spannend was bewijzen da laatste wedstrijden in beide finale poules wel. De verliezer van deze wedstrijden was alleen bij winst de kampioen geweest, maar belandde nu op de derde plaats.

 

Na de eerste dag waar alle teams door elkaar gehusseld waren, werd op basis van de uitslagen een poule indeling op sterkte gemaakt voor de tweede dag. Na een door de Van Braakjes en vrienden perfect verzorgde BBQ, de traditionele Domme Aanleg penalty bokaal en een zeer gezellige disco brak een zwoele nacht aan waardoor de slaap bij menigeen niet of pas laat gevat werd. Resultaten van de tweede dag zullen hierdoor ongetwijfeld beïnvloed zijn. Kortom: je moet van meer markten thuis zijn dan van voetbal alleen om dit toernooi tot een goed einde te brengen.

De uitslagen van dit weekend:

JO15 (C-jeugd)

AD’69
KSV Fortissimo
Zvv De Esch
Vv Gieten

JO13 (D-jeugd)

KSV Fortissimo
AMVJ voetbal
Zvv De Esch
Vv Gieten


De Domme Aanleg penalty bokaal werd bij de JO15 gewonnen door DSVD en bij JO13 door vv Gieten.


Dat sportiviteit een groot goed is onderstrepen we op dit toernooi door dit elke wedstrijd door de scheidsrechters te laten beoordelen. De winnaar 2017 van de ’t Noorden Sportiviteitsprijs is Longa’30 JO15, die naast de sportiviteit ook Achterhoekse “doe-maar-gewoon-mentaliteit” toonden door op de fiets vanuit Lichtenvoorde naar Aalten te komen. Nu maar hopen dat de beker onder snelbinder of in fietstas de terugreis overleefd heeft ….Ander nieuws