AD’69 wint in Miste met 1-2 verdiend van MEC

MISTE - AD’69 is er in Miste in geslaagd de altijd moeilijk uitwedstrijd tegen MEC in winst om te zetten. Officieel speelde AD’69 thuis, maar dat had AD’69 reeds in september vorig jaar gedaan (6-1 winst), omdat de velden in Miste toen bezet waren en de wedstrijd daardoor omgezet werd naar eerst in Aalten en later, nu dus, in Miste.

AD’69 moest nogal improviseren met de spelers. Maik Gerling was nog aan het werk en zou pas in de 2e helft mee kunnen doen. Bram Dekkers en Rob Leber waren nog geblesseerd. Roel Penterman was er ook niet. Hij verving de laatste weken al wat geblesseerde spelers. Zelfs assistent scheidsrechter Ger Dimmendaal van AD’69 was geblesseerd geraakt. Daar kwam ook nog bij dat enkele spelers pas op zaterdag van vakantie terug waren terug gekomen. Dus er moest nogal wat omgezet worden door trainer Arno Heersink van AD’69. MEC miste twee spelers en wel Wolter Höfkes en Roy Oonk. De volgende opstelling had trainer Heersink in petto. Doel: Erik Heuvel achter: Lars Breukelaar, Rik Pastoors, Tom te Brinke en Sven Breukelaar, midden: Nick Ebbers, Michiel Ebbers en Tom Elferink voor: Djayen Baboe, Tim Bennink en Dylan Bauhuis. Op de bank zaten: Ramon Vervelde, Reçep Kaya, Peter te Paske, Maik Gerling en reserve doelman Kevin ter Maat.

AD’69 speelde op het hobbelige veld de eerste helft tegen de harde wind in en had de zon vol in het gezicht, wat voor de achterhoede niet prettig was bij hoge ballen. Weinig toeschouwers in Miste. AD’69 had zelfs meer aanhang dan MEC. AD’69 begon wat beter in deze wedstrijd. En na 10 minuten de 0-1. Bij een afgeslagen aanval van AD’69 kwam de bal net buiten de 16-meter bij Michiel Ebbers , terecht, die met een lage, harde schuiver de keeper van MEC kansloos liet. Toch speelde AD’69 nog niet overtuigend. Na 18 minuten was er een kans voor Tim Bennink, die alert reageerde op een doorkopbal van Dylan Bauhuis, maar helaas de grote kans om zeep hielp door de bal in de voeten van de keeper te schieten. Nog geen minuut later opnieuw een kans voor AD’69. Over links zette Dylan Bauhuis de bal goed voor en Tim Bennink raakte de bal niet goed. Anders was het 0-2 geweest. Nu ging de bal via de punt van zijn schoen net naast. Uit een corner ging Dylan Bauhuis van AD’69 even gestrekt , toen hij tegen een elleboog aan liep bij een kopbal op goal. AD’69 bleef sterker maar scoorde niet. En dat is toch al een tijd lang zo. Na 30 minuten een goede aanval van MEC. De bal kwam uit een voorzet bij de inkomende speler van MEC, die gelukkig voor AD’69 tegen een verdediger van AD’69 aangeschoten werd en zodoende geen doelpunt opleverde. MEC werd nu wat sterker met de wind in de rug en speelde wat meer naar voren. Na 35 minuten schoot Tim Bennink de bal in de hoek waarbij een speler van MEC de bal net voldoende raakte, zo dat hij niet in het doel vloog. Een vrije trap van Michiel Ebbers even later werd tegen de paal geschoten en broer Nick werd in de 16-meter onderuit getikt, waarbij de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen. Vlak voor rust miste Tom te Brinke een diep gespeelde bal en kon de spits van MEC doorgaan. Maar ook hij speelde de bal te ver voor zich uit en de kans ging voor MEC verloren. Meteen daarna nog een kans voor MEC, waarbij opnieuw de bal wegsprong van de voet van de MEC-spits. Rust 0-1.

Na rust was Lars Breukelaar , die zich goed weerde, vervangen voor de er weer zijnde Maik Gerling. AD’69 had nu de wind in de rug, wat niet altijd een voordeel hoeft te zijn. Een bal van Michiel Ebbers ging te hard voor de goed geposteerde Tim Bennink. AD’69 was opnieuw meer in de aanval. Een vrije trap van Michiel Ebbers werd door de mee naar voren gekomen Rik Pastoors over gekopt. Na 63 minuten kwam MEC er snel uit. De bal werd gelukkig, voor AD’69, na een goede combinatie van MEC, over de lat geschoten. MEC wisselde. Ook AD’69 deed dat en Reçep Kaya kwam erin voor Djayen Baboe. Na 70 minuten opnieuw een kans voor MEC. Bij een ingooi van MEC kopte de AD’69 achterhoede de bal verkeerd weg en een speler van MEC kon het schot afdrukken. Via Erik heuvel en de paal ging de bal weer het veld in. De wedstrijd had zomaar voor AD’69 kunnen staan. De 0-1 was wel erg krap. Maar na 78 minuten dan toch de 0-2. Dylan Bauhuis werd in de 16-meter onderuit getikt en Tom Elferink schoot de nu wel toegekende penalty tegen de touwen.(0-2). Na 80 minuten kopte Tim Bennink een bal uit een voorzet van Michiel Ebbers over de lat. Dyaln Bauhuis ging er uit en Ramon Vervelde kwam in het veld. Ook MEC wisselde twee spelers. In de 83ste minuut had Reçep Kaya de zaak op slot kunnen gooien door de lob , die over de doelman van de keeper van MEC bedoeld was, niet goed speelde en volledig mislukte. De keeper kon de bal nu eenvoudig oprapen. In de 90ste minuut gooide Michiel Ebbers de bal over de achterhoede van MEC, waar Tim Bennink meteen uithaalde de bal ging wel over doelman maar ook over de lat. Met het eindsignaal scoorde MEC alsnog. Sven Breukelaar werd uitgespeeld en in de 16 meter komend schoot Tim Kruisselbrink de bal hard langs doelman Erik Heuvel. Meteen daarna floot de scheidsrechter af. AD`69 won wel verdiend al was de uitslag maar 1-2.

a.s. zondag speelt AD’69 thuis. Om 14.00 uur ontvangt het Marienveld. De wedstrijd zal niet te licht opgevat moeten worden.