BOVO-heren dit jaar thuis nog ongeslagen

AALTEN-Het eerste herenteam van GUV Greven BOVO speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Harambee. Uit in Enschede werd van deze studentenploeg nog met 4-0 verloren. De Aaltense mannen hadden dus, voor wederom een groot en enthousiast publiek, wat recht te zetten. In een spannende wedstrijd behaalde BOVO tegen de nummer drie van de ranglijst een uitstekende 3-1 zege. De Aaltenaren begonnen met in de basis Brockötter, Everts, Westerveld, Oosterholt, Mengerink, Karssen en libero Hoftijzer. Dit was het debuut van interim-coach Bert Jan Prins, die als opvolger van de vertrokken Sjaak Leeuwenstein de Aaltenaren in ieder geval tot het einde van het seizoen zal begeleiden. In de eerste set ging de wedstrijd gelijk op, totdat BOVO halverwege met sterk volleybal een verschil van acht punten wist te maken, 25-17. De tweede set kende eveneens eerst een gelijkopgaande strijd, totdat halverwege BOVO dit keer een paar punten kwam achter te staan. Blokkerend en serverend maakten de Aaltense lange mannen daarop echter enkele uitstekende series, waardoor ze terug kwamen in de set en deze alsnog wonnen, 25-21. Ook de vaak cruciale derde set kende een gelijkopgaande strijd. Door fanatiek en gevarieerd spel werd Harambee goed bespeeld, zodat BOVO ook deze set winnend kon afsluiten, 25-22. Na een uur spelen stond een terechte 3-0 tussenstand op het scorebord. In de vierde set startte Klein Bluemink op de plek van Karssen. De BOVO-mannen begonnen slecht aan de set. Door sterk serveren van Harambee en concentratieverlies aan Aaltense kant kwam men zes punten achter te staan. Vervolgens liet Harambee degelijk volleybal zien en hield het BOVO op deze achterstand, met terecht setverlies als gevolg, 18-25. Door de 3-1 overwinning stijgt BOVO naar de vijfde plek van de ranglijst en is zelfs de derde plaats nog volop in zicht. Tevens blijft het team door deze overwinning in 2010 ongeslagen in de eigen Stationshal. Komende zaterdag willen de Aaltense volleyballers graag deze ongeslagen status vasthouden als ze wederom thuis, om 17.30 uur, mogen aantreden. De tegenstander is dan Set-Up’65 Heren 2 uit Ootmarsum.