BOVO-heren sprokkelen punten tegen Rivo Rijssen

AALTEN - Rivo Rijssen Heren 2 stond voor afgelopen zaterdag op de competitieranglijst twee plaatsen hoger dan de volleybalheren van AAA BOVO. Bij winst met een verschil van drie punten zouden er kansen zijn voor BOVO om te stijgen op de ranglijst. Van de afgelopen vijf wedstrijden had BOVO er maar liefst drie weten te winnen.

Hopend dat ze deze winning mood konden vasthouden, startten de Aaltense heren de thuiswedstrijd tegen Rivo. Het is bekend dat BOVO vaak nogal stroef begint. Dat was ook nu het geval. Gelijk stond er een 2-6 stand op het bord, in het voordeel van Rivo. Coach Prins nam meteen een time-out om zijn heren wakker te schudden. Dit bleek nodig, want hierna begon het spel goed te lopen aan Aaltense kant. De achterstand werd omgebogen tot een voorsprong en BOVO wist dat vast te houden en de set te winnen, 25-20.

Voordat de tweede set begon was er verwarring bij Rivo en de scheidsrechters. Twee spelers van Rivo bleken hun shirtjes omgewisseld te hebben en zo zou er sprake zijn van een opstellingsfout. Dit alles duurde ongeveer wel drie minuten. De scheidsrechters deden er verder niks aan, maar ze hadden hier wel strenger mogen optreden, omdat hetgeen Rivo uithaalde niet volgens de regels verliep. Na dit vreemde voorval kon de tweede set dan uiteindelijk toch beginnen en wederom wist Rivo gelijk een voorsprong te pakken door een stroef begin van BOVO. Deze keer konden de Aaltenaren het tij niet keren; Rivo haalde deze set binnen met 23-25.

In set 3 stond de opstelling aan de kant van Rivo wel goed. Dit tot grote vreugde van het hele team. Maar BOVO liet zich niet van de wijs brengen door het geschreeuw en gejoel van de tegenstander. De Aaltenaren wisten een voorsprong op te bouwen door hard te werken en dit werd beloond. BOVO haalde de derde set binnen met 25-19. Set 4 was ongeveer een herhaling van de tweede set, wederom geklungel van de Rivo-coach met de opstellingsbriefjes. BOVO kon het goede spel van de vorige set niet vasthouden. Rivo maakte minder fouten dan de Aaltenaren en won deze set met 21-25.

De stand in sets was toen 2-2, dus wederom een vijfsetter voor de BOVO-mannen. Dit was al de vijfde keer dit seizoen. Twee keer wisten ze op deze manier te winnen, maar vandaag leken de Aaltenaren de kluts kwijt in de laatste set. Rivo pakte gelijk een voorsprong van zes punten en er werd van kant gewisseld. BOVO wist zich nog weer iets terug te knokken, maar Rivo liet zich deze voorsprong niet meer afpakken en haalde de laatste punten binnen, 9-15.

Daarmee verloor BOVO de wedstrijd met 2-3 en sprokkelde het wederom een aantal punten, maar er had zeker meer in gezeten. Deze week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, Longa’59 uit Lichtenvoorde. Longa staat al jaren bovenaan in de regiodivisie, dus dit zal een zware dobber worden voor de Aaltenaren. Longa kampt echter met veel blessures, dus misschien weet AAA BOVO te stunten komende zaterdag om 17.30 uur in de Stationshal.