Header image

Bredevoort tekenen met Chinese kunstenaar He Jiang

BREDEVOORT - In het kader van de expositie ‘Van Bredevoort tot Beijing: tekeningen van Chinese kunstenaar He Jiang’ organiseert de Koppelkerk twee tekenworkshops met de Chinese kunstenaar He Jiang. Tijdens de expositie verblijft de kunstenaar namelijk als artist in residence in Bredevoort om de Boekenstad vast te leggen.

Het eerste bezoek van He Jiang aan Bredevoort in 2016 had weinig met exposeren te maken. He Jiang was namelijk voor een werkbezoek in Bredevoort: in China is He Jiang bezig om een boekenstad naar Bredevoorts model te realiseren. Eenmaal in Bredevoort werd He Jiang echter ook als kunstenaar verliefd op het pittoreske en rustige boekenstadje.

Tijdens de expositie maakt de gehele Basisschool ’t Bastion kennis met de kunstenaar en zijn werk en gaan alle kinderen er creatief mee aan de slag. Maar natuurlijk willen ook volwassenen kennis maken met de unieke tekentechniek van He Jiang. Daarom worden er twee workshops georganiseerd om samen met de kunstenaar Bredevoort en plein air te tekenen.

De eerste workshop vindt plaats zondag 23 april en de tweede workshop op zaterdag 29 april. Eerst zal om 14.00 uur de expositie worden bezocht, waarna men na een kopje koffie met tekengerei Bredevoort intrekt met de kunstenaar. Bij beide workshops is een tolk aanwezig. De plaatsen zijn beperkt, dus reserveren is noodzakelijk.

Entree: € 10,- incl. bezoek expositie, twee consumpties, tekenmaterialen
Data en tijd: 23 en 29 april vanaf 14.00 uur
Reserveren: info@koppelkerk.nl / 0543-216005

Foto: Zicht op Bredevoort vanaf Café ’t ZwaantjeAnder nieuws