Header image

Cursus midwinterhoornblazen bouwen in Aalten

DE Heurne - ADW Blaosgroep organiseert een cursus voor het bouwen van een midwinterhoorn. Wat is er leuker dan onder leiding van ervaren leermeesters een eigen midwinterhoorn te bouwen en er daarna ook op te blazen?

Ook in de Achterhoek wordt al eeuwenlang op de midwinterhoorn geblazen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze traditie in 2013 opgenomen is op de lijst van werelderfgoed. Deze traditie moet wel aan volgende generaties worden doorgegeven. Daarom organiseert ADW Blaosgroep de cursus midwinterhoorn bouwen. Deze cursus zal worden gegeven in De Heurne op 5 avonden in de maanden augustus, september en oktober.

Vooraf is er een informatiebijeenkomst waar iedereen welkom is en vragen kan stellen die verband houden met de midwinterhoorn. Deze bijeenkomst wordt gehouden op 7 februari aan de Giebinkslat 6 in De Heurne, aanvang 19.00 uur. Degenen die niet zo lang willen wachten met leren blazen kunnen hiervoor ook bij de ADW-blaozers terecht. Voor de beginners oefenen wij onder deskundige leiding 1 keer per maand op een locatie in Aalten. Desgewenst kan een leenhoorn ter beschikking worden gesteld!

Nadere informatie kan worden verkregen bij Willibrord Kruijsen, telefoon 0543 475888, e-mail w.kruijsen@planet.nl . Ook kan men zich bij hem opgeven voor de cursus.



22079.jpg

Ander nieuws