Header image

Dames AAA BOVO beginnen het jaar knallend

AALTEN - Voor de tweede keer op rij hebben de volleybaldames van AAA BOVO verrassend een op papier veel sterkere tegenstander verslagen. Afgelopen woensdag wonnen ze thuis in een spannende bekerwedstrijd met 3-2 van Wevo’70 Dames 1 uit Weerselo. Deze ploeg komt uit in de regiodivisie en bezet daar de derde plek, terwijl BOVO exact één niveau lager staat (derde in de promotieklasse). Voorafgaand aan de wedstrijd maakte BOVO zich dan ook geen illusies; het doel was om te genieten en weer spelritme op te doen, met het oog op de competitie die zaterdag weer van start zou gaan.

BOVO begon scherp aan de wedstrijd en zette Wevo gelijk behoorlijk onder druk, de service was goed en ook aanvallend werden er weinig fouten gemaakt. Wevo kon niet meekomen en BOVO pakte relatief eenvoudig de eerste set met 25-20. Een tikkeltje verrast ging BOVO de tweede set in, maar veel tijd om na te genieten was er niet. Wevo schakelde namelijk een tandje bij en bracht meer servicedruk, daar waar de Aaltense dames meer foutjes maakten. Hierdoor wist Wevo een klein gaatje te slaan en BOVO kon het gat niet dichten. De tweede set ging met 19-25 dan ook naar Wevo.

In de derde set waren beide teams niet van plan om elkaar een duimbreed toe te geven. Er werd gestreden en zo ontstonden mooie rally’s. BOVO kreeg een voorsprong, die Wevo uiteindelijk weer bij wist te halen. Even leek het erop dat de Weerselose dames door zouden stomen naar de setwinst, maar ze waren niet in staat om BOVO van zich af te schudden. De Aaltense dames speelden degelijk en lieten zich letterlijk niet uit het veld slaan. Er werden aan beide zijden meerdere setpoints ongedaan gemaakt en uiteindelijk trok BOVO aan het langste eind, 31-29.

In de vierde set waren de rollen weer omgedraaid, BOVO maakte in de beginfase te veel fouten. Wevo profiteerde hiervan en wist met powervolleybal deze set met 23-25 te winnen. Maar in de vijfde set was BOVO weer vastberaden om te winnen. Ze haalden meteen de side-out en sloegen vervolgens met een goede service en blokkering een gat van vijf punten. Duidelijk was dat BOVO deze avond volleyballend de slimmere partij was. Wevo speelde met veel risico en kracht, maar met weinig creativiteit, daar waar BOVO spelverdelend slimme keuzes maakte en aanvallend veel varieerde. Dit leverde BOVO de set op, 15-8, en daarmee de winst in deze bekerwedstrijd.

Erg lang kan Dames 1 niet nagenieten, want dit weekend staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Nadat de competitie een paar weken heeft stilgelegen is komende zaterdag thuis in de Stationshal om 17.30 uur Focus Dames 1 de tegenstander en een overwinning is nodig om aansluiting met de nummers één en twee op de ranglijst te krijgen.