Eerste verlies voor AAA BOVO Dames 2

Afgelopen zaterdag moest AAA BOVO Dames 2 naar Lochem om in de volleybalcompetitie tegen Avanti Dames 1 te spelen. De eerste set begon gelijk scherp van de kant van Avanti en de Aaltense dames moesten alle zeilen bijzetten om Avanti bij te houden. Dit pakte BOVO redelijk goed op, door wat beter te verdedigen en zelf te scoren. De set werd dan ook gewonnen door BOVO met 20-25. Het begin van de tweede set was identiek. De dames moesten attent blijven om Avanti bij te houden. Maar de pass liep niet zoals gehoopt, er werd minder gescoord en er slopen steeds meer fouten in het spel van BOVO. De set werd dan ook verloren met 25-20. Nu stond het gelijk en was het zaak om weer goed in het ritme van de eerste set te komen. BOVO begon de derde set voortvarend. AALTEN - Met de serve werd er veel gescoord en aanvallend, verdedigend en blokkerend ging het beter lopen.

Tot het midden van de set. BOVO had een voorsprong van tien punten, maar de dames van Avanti kwamen meer in hun spel. De voorsprong werd kleiner en BOVO moest alert blijven om niet alsnog de set te gaan verliezen. De wissels van coach Bennie Hofhuis konden het tij echter niet keren, 27-25. De vierde set moest worden gewonnen om er een vijfde uit te slepen. Het begon weer wat rommelig en de dames probeerden er alles aan om nog enigzins in de wedstrijd te komen. Door wat beter spel dan in de derde set wonnen de Aaltense dames toch, 18-25. Nu moest natuurlijk ook de vijfde set worden gewonnen, want BOVO had tot dan toe een ongeslagen status. Er werd dan ook scherp begonnen aan de vijfde set. Maar BOVO keek al snel tegen een achterstand van zes punten aan. Een wissel en time-out moesten eraan te pas komen om de dames weer scherp te maken. Er werd weer wat meer gevochten voor de punten. BOVO kwam dan ook al snel gelijk met Avanti. Nu moest er van speelkant worden gewisseld. Het bleef gelijk opgaan, er werd geknokt voor elke bal. Maar helaas, het mocht niet baten. De vijfde set ging verloren met 16-14. De eerste nederlaag van dit seizoen was een feit. AAA BOVO Dames blijft wel op de eerste plek, met dertien punten voor op de nummer twee, Focus.

De volgende uitwedstrijd staat gepland voor komende zaterdag, om 11.00 uur tegen Langhenkel Orion Dames 3. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 2 april om 15.30 uur tegen Longa’59 Dames 5.