Header image

Estinea Aalten gaat weer Prokkelen

AALTEN - Ieder jaar wordt er in juni de Prokkelweek georganiseerd. Ook dit jaar: 12 tot en met 17 juni worden er in heel Nederland ontmoetingen tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking georganiseerd.


Ook Estinea staat deze week in het teken van Prokkel. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met én iemand zonder verstandelijke beperking. Samen iets doen en elkaar zo beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait. Eén week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Op een laagdrempelige manier toch (blijvende) verbindingen maken tussen mensen, bedrijven en organisaties. Daarmee sluit Prokkel heel goed aan op de visie van Estinea. Cliënten en medewerkers hebben samen dan ook bijzondere Prokkels georganiseerd, waarvan hieronder een selectie.

 

  • Sterrenslag - Utrecht
    Maandag 17 juni is dé landelijke start van de Prokkelweek: de Prokkelsterrenslag. Elk team dat hieraan meedoet bestaat uit mensen met en mensen zonder verstandelijke beperking. Het gaat om het samen sportief bezig zijn en zo elkaars mogelijkheden leren kennen. Ook Estinea doet hieraan mee. Samen met medewerkers van Nuon vormen zij een team.

 

  • Spel- en activiteitendag – Aalten

Onder het thema “Ontmoeten en Beleven” organiseren Estinea en Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé op woensdag 14 juni een spel- en activiteiten dag voor mensen met een beperking en ouderen. Op drie locaties kunnen mensen elkaar ontmoeten en meedoen aan verschillende belevingsgerichte activiteiten zoals samen koken en bakken, spelactiviteiten in de beweegtuin, belevingstheater, clowns en dieren knuffelen/aaien. Op iedere locatie wordt het programma omlijst met optredens en live muziek. Ook kleuters en peuters van verschillende basisscholen en kinderdagopvang zijn uitgenodigd en doen mee. Iedereen kan op alle locaties kijken. Hiervoor rijden een electrokar, een aangepaste (rolstoel)bus en zelfs de huifkar tussen de locaties.

 

  • Spreken wij dezelfde taal? - ’s-Heerenberg

Op donderdagmiddag 15 juni ontmoeten medewerkers van het Sociaal Team en het team Werk & Inkomen van gemeente Montferland de ervaringsdeskundigen van Team Samen Sterk van Estinea. Het doel? Meer inzicht in en begrip voor elkaar krijgen door op een ontspannen manier van én met elkaar te leren! Dit doet men aan de hand van workshops zoals: Het Doe je mee-spel, een bingo, moeilijke taal en een grabbelton met moeilijke woorden en het ervaren van beperkingen. 

>> Deze Prokkel is door de landelijke organisatie genomineerd voor de Gouden Prokkel, zie: http://www.prokkel.nl/nominaties-gouden-prokkel-mensenrechten/

 

  • Nationale Prokkelstagedag - diverse locaties o.a. Den Haag/Amsterdam/Gendringen/Varsseveld

Donderdag 15 juni is uitgeroepen tot de nationale Prokkelstagedag. Een Prokkelstage is een stage voor één dag bij een bedrijf of organisatie. Zo gaan Mara Lisa, Giel, Bram en Sharon die dag naar het UWV in Amsterdam en gaat Thirza naar het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Op woensdag gaat Rhodé stage lopen bij Frontis in Varsseveld en van maandag tot en met donderdag lopen Marga, Cindy, Rick en Jeffrey om de beurt stage bij gemeente Oude IJsselstreek (respectievelijk bij de balie, de bodes, de kantine en de wethouder).

 

Meer informatie over deze Prokkels en andere, is te vinden op de website van Estinea, https://www.estinea.nl/nieuws/estinea-gaat-weer-prokkelen.aspx. Hier vind je ook het totale overzicht van alle Estinea Prokkels.

 

Voor meer informatie over Prokkelen: www.prokkel.nl.  Ander nieuws