Header image

Exclusieve namen en kunst bij Galerie De Kunst in Aalten

AALTEN-In de weekenden van 17 + 18 en 24 + 25 september a.s. is het kunst, kunst en nog eens kunst, wat bij Galerie de Kunst aan de Hondorpweg 1 in Aalten, telkens tussen 11 en 17 uur de klok slaat. De galerie is tevens expositiepunt tijdens de kunstroute ‘Septemberkunst 2011’ door de gemeente Aalten.

De galerie heeft de eer en het genoegen een selectief aantal, uit de nalatenschap van Joop Doodeheefver (1923-2001) beschikbaar gestelde aquarellen te mogen exposeren. Joop Doodeheefver werkte dertig jaar lang als ontwerper in de behangfabriek van zijn vader, de bekende en gerespecteerde firma Rath & Doodeheefver te Amsterdam, voordat hij in 1973 met zijn gezin naar Aalten verhuisde. Hier legde hij zich toe op het tekenen en aquarelleren van o.a. landschappen en boerderijen in de omgeving van zijn thuisbasis, boerderij “De Kiefte”. Doodeheefver werkte ook veel in opdracht, om zo objecten, personen en landschappen voor latere generaties te bewaren. Zowel alleen als samen met zijn vrouw, beeldhouwster Truus Doodeheefver-Kremer en later ook met zijn zoon Willem, exposeerde hij succesvol in binnen- en buitenland.

De uit een bekend Amsterdams architecten- en kunstenaarsgeslacht afstammende Rudolf-Jan Baanders is met portretten, zeefdrukken en aquarellen in de galerie vertegenwoordigd. Ook zijn meest recente acryl , waarbij ‘de olifant van Rembrandt’ als inspiratiebron diende, wordt tijdens deze expositie tentoongesteld. Baanders is gevormd aan de Rietveld Academie, begon zijn loopbaan als grafisch vormgever en illustrator en legde zich in de 80er jaren toe op grafiek, met name zeefdrukken. Later werd hij gefascineerd door het schilderen van o.a. portretten in aquarel, acryl en olieverf. In 2005 viel hem de eer te beurt om, samen met 25 andere geselecteerde kunstenaars, uitgenodigd te worden Koningin Beatrix te portretteren voor de expositie ‘Ode aan elk regeringsjaar’.

Met keramiek en design excelleert Harm Rensink (Aalten, 1980). Rensink studeerde eerst aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam en specialiseerde zich in interieurdesign. Daarna heeft hij zich verder en breder ontwikkeld aan de Design Academie in Eindhoven. Na het voltooien van zijn studie is hij gestart met zijn eigen product- en interieurstudio en houdt hij zich o.a. bezig met nieuwe materiaaltoepassingen in combinatie met design. Hij ontwikkelt nieuwe technieken en materialen voor o.a. Philips en Umbra. De keramische objecten waarmee Rensink exposeert zijn minimalistisch en organisch van vorm. De klei wordt met pigment gemengd en transparant geglazuurd. Zo ontstaat een prachtige diepe kleur, die de schoonheid van de klei extra benadrukt. In het beeldenbos staat een designbank van Harm, gemaakt van de materialen staal en hout en genaamd ‘Arboretum’.

Verder zullen Maria Neumann en Erik Bennink aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en toelichting te geven op restauratie- en conservatiewerk (Maria) + restauratie en creatie (Erik). Beiden werken o.a. in opdracht van particulieren, bedrijven, musea en verzekeraars. Joke Haytink (Atelier Kleur-stof) laat zien hoe met textiel fraaie en ontroerende kunstwerkjes kunnen worden gemaakt. In het beeldenbos bij de galerie staan imposante houten sculpturen van Willem Doodeheefver, zitobjecten in natuursteen met rvs van Michiel van Luijn en natuurstenen sculpturen van Maaike Vocking-v.d. Meer.

Een aantal kunstwerken zal worden voorzien van een oranje sticker. Dit geeft aan dat er op het betreffende kunstwerk kan worden geboden, met behulp van een biedformulier. Aan het einde van de dag krijgt de hoogste bieder bericht, dat hij/zij de trotse bezitter is geworden van een uniek kunstwerk! Meer informatie: www.galeriedekunst.nl



Ander nieuws