Header image

Geen punten voor AAA BOVO Dames 1

AALTEN - In de op één na laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft wist AAA BOVO Dames 1 weer niet te overtuigen en bleef het met lege handen achter.

Tegenstander en directe concurrent Dynamo Tubbergen daarentegen speelde afgelopen zaterdag in de Aaltense Stationshal wel overtuigend. Deze ploeg was na enkele zwangerschappen en andere perikelen voor het eerst weer compleet en speelde BOVO compleet zoek.

In de eerste set begon BOVO als vanouds weer te aarzelend. Toen de Aaltense trein net goed en wel op weg was, had Dynamo het eerste station al bereikt en pakte dan ook met 19-25 deze set. De tweede set zakte BOVO nog verder weg, de passing stond als een huis maar aanvallend en serverend wist ze geen te vuist maken. De spelverdeler van Dynamo kon daardoor haar aanvallers op iedere gewenste positie in stelling brengen en stuurde de blokkering van BOVO daarmee het bos in. Met 16-25 ging ook deze set naar Dynamo.

En dan weer de derde en allesbeslissende set; BOVO probeerde Dynamo uit haar spel te krijgen, maar zonder overtuiging en daarmee ook zonder effect. Qua volleybal en qua eindstand was het een kopie van de tweede set, 16-25 voor Dynamo. De laatste set leek er eindelijk een knop om te gaan, er was eindelijk vechtlust te zien in de ogen van de Aaltense dames en de druk werd opgevoerd. Heel even leken ze op weg naar de winst, maar helaas liet Dynamo zich niet van haar stuk brengen. Het kostte wat meer punten, maar uiteindelijk pakte ze de set met 22-25.

Voor BOVO wederom harde cijfers, het lag in de lijn der verwachtingen dat met name de eerste helft heel zwaar zou worden, maar er was hoop om iedere wedstrijd punten te blijven pakken. Helaas blijft het blessurespook de dames op de nek zitten, waardoor het lastig is om het eigen spelritme te (her)vinden. De resultaten vallen daarmee de laatste tijd wat tegen, maar toch is er geen reden tot zorgen. Hoewel BOVO vandaag geen punten pakte, was het spel zeker niet slecht. Goede acties en fouten wisselden elkaar weliswaar af, maar het gehele niveau biedt perspectief. Met nog één wedstrijd te gaan en daarna een paar weken rust kijkt het team al uit naar de tweede seizoenshelft, waarin hopelijk met de voltallige selectie gespeeld zal kunnen worden. Maar eerst nog de laatste wedstrijd van de eerste helft, komende zaterdag om 17.30 uur, in sporthal Stationsplein te Aalten, tegen Tante Sien Esch Stars Dames 1.

Gelukkig is er ook een positieve uitslag te melden. Dames 1 is zeer verrast mede te kunnen delen dat de taarten- en collecte-actie voor 3FM Serious Request maar liefst 545 euro heeft opgebracht! Iedereen bedankt voor de bijdrage