Helaas voor AAA BOVO Heren 1 in Haaksbergen

AALTEN - Na de goede wedstrijd van vorige week tegen Reflex stond er afgelopen zaterdag voor AAA BOVO Heren 1 weer een belangrijke pot op het programma, uit tegen Yarden Havoc in Haaksbergen. Een wedstrijd waarin BOVO zeker winstkansen heeft, maar het wel moet stellen zonder midman Sander, die de sneeuw aan het opzoeken is. Vervanging voor hem komt weer uit het tweede in de vorm van Matthijs.

De basis is uiteraard, op Simon in plaats van Sander na, dezelfde als vorige week. Het gaat lange tijd gelijk op, en dankzij een goede servedruk kunnen de Aaltense lange mannen het verschil boven de 15 punten maken. De set gaat met 19-25 naar BOVO. De tweede set kent eenzelfde verloop, twee teams die weinig voor elkaar onder doen. Deze keer is het echter Havoc dat dankzij een goede serve het verschil weet te maken, 25-20.

Set drie kantelt weer de BOVO-kant op, met vlagen is er weer een glimp te zien van het goede spel van vorige week, Jeroen zet met regelmaat de aanvallers tegenover een eenmansblok. Ook in deze set wordt het verschil weer gemaakt vanaf de servicelijn, deze keer door Roel. Het spel is goed verzorgd en met 19-25 pakt BOVO een 1-2 voorsprong.

Het voornemen is om het goede spel in de vierde set voort te zetten, in de beginfase lukt dit ook. Echter, de snelle 0-5 voorsprong wordt in één serviceserie van Havoc (oud-BOVO-speler Dennis Polman) weer ongedaan gemaakt. Het spel blijft te wisselvallig om een vuist te maken tegen Havoc; de wissels Matthijs voor Simon en Maarten op de plaats van Roel veranderen daar weinig in, de set gaat dik naar Havoc, 25-16.

In de vijfde set moet het dan maar gebeuren, het beeld van de eerste vier sets blijft echter aanwezig, volleyballend zijn de Aaltenaren minstens zo sterk als Havoc, het verschil komt weer vanaf de servicelijn. De set eindigt in mineur. Een dik, via touche, inslagen bal van Nick wordt door de lijnrechter uitgegeven; de scheids kijkt nog wel verbaasd, maar neemt de beslissing over. Hierna volgen er nog twee foute serves van BOVO-zijde, op 13 en 14 voor Havoc! De Haaksbergenaren krijgen zo de set cadeau, 15-8, en winnen de wedstrijd met 3-2.

BOVO speelde zeker niet slecht, op bepaalde momenten zat het echter nogal tegen. De tweede scheidsrechter fluit netfouten af waarvoor men tegenwoordig niet meer mag fluiten, de echte netfouten daarentegen worden over het hoofd gezien of verkeerd beoordeeld. Uiteraard verliest BOVO op deze punten de wedstrijd niet; deze wordt grotendeels beslist vanaf de achterlijn.

Komende zaterdag wacht AAA BOVO Heren 1 weer een thuiswedstrijd, deze keer komt subtopper Webton Hengelo op bezoek in de Stationshal, aanvang 17.30 uuur. De uitwedstrijd ging verloren met 4-0, de setstanden waren echter redelijk close. De BOVO’ers zullen met z’n allen in ieder geval weer vol aan de bak moeten om de punten in Aalten te houden