Heren AAA BOVO behalen tweede zege op rij

AALTEN-Afgelopen zaterdag speelden de volleybalheren van AAA BOVO een uitwedstrijd tegen het eerste herenteam van Set-Up’65 in Ootmarsum. Set-Up’65 stond laatste (twaalfde) op de ranglijst, AAA Bovo bezette met vijf punten meer de negende plek. Beide ploegen hadden hun laatste wedstrijd met 3-2 gewonnen en wilden deze lijn graag doorzetten.

Hans te Lindert verving de zieke trainer-coach Bert Jan Prins. Hij begon de eerste set met Brockötter, Mengerink, Westerveld, Van der Bend, Everts, Klein Bluemink en libero Arentsen. BOVO startte goed en met een lastige service werd er druk op de tegenstander gelegd. De ‘extra’ punten op eigen service werden goed benut. De set ging dan ook eenvoudig met 15-25 naar BOVO. Ook de tweede set begonnen de lange mannen uit Aalten goed en er stond al vlot een 8-12 voorsprong op het scorebord. Met name door persoonlijke fouten werd het spel aan BOVO-zijde minder, waardoor de thuisploeg langszij kon komen en de stand dankzij een 25-20 setwinst weer gelijk trok.

In de derde set was de Aaltense servicedruk weer terug. Ook werd de vijandelijke service bijna altijd meteen teruggehaald. De gehele set werd een kleine voorsprong behouden, met een 23-25 winst voor BOVO tot gevolg. De vierde set ging gelijk op tot 12-12, waarna Set-Up’65 door een goede opslagbeurt een voorsprong van 16-12 nam. Deze werd vastgehouden tot aan het einde van de set. Bovo zette een inhaalrace net te laat in, 25-23 voor de Ootmarsummers.

Er was dus een vijfde set nodig om een winnaar te kunnen aanwijzen. De set ging gelijk op tot 10-10, waarna de Aaltense mannen goed bij de les bleven en haast geen punten meer weggaven, 11-15. Zo werd de tweede overwinning op rij geboekt. Komende zaterdag staat om 17.30 uur in de Stationshal de thuiswedstrijd tegen Wevoc uit Westervoort op het programma. AAA BOVO hoopt dan de winnende lijn door te zetten.