Heren AAA BOVO belonen zichzelf niet

AALTEN - Na drie wedstrijden hadden de volleyballers van AAA BOVO vier punten bij elkaar weten te sprokkelen, maar de eerste overwinning was nog niet behaald. Vorige week werd er nipt met 3-2 verloren van Set-Up’65 en afgelopen zaterdag stond Reggefiber DeVoKo uit Denekamp op het programma. Coach Prins zag in de afgelopen wedstrijden een stijgende lijn ontstaan. Als deze lijn doorgezet zou worden, kon in deze thuiswedstrijd de eerste overwinning van het seizoen een feit worden.

Van te voren was bekend dat in de smalle selectie van BOVO wat geschoven zou moeten worden. Midaanvaller Everts was afwezig en diagonaalspeler Wikkerink zou zijn plek overnemen, passer-loper Harbers werd op de diagonaal ingezet. In de eerste set kwam de volgende opstelling het veld in: Van der Bend (Bas), Harbers, Te Kolste, Klein Gunnewiek, Wikkerink en Van der Bend (Nick). Een stroef begin bij de Aaltense mannen zorgde gelijk voor een grote achterstand. Er werden te veel fouten gemaakt in de passing en voor de aanvallers leek het blok van DeVoKo te sterk. Van het enthousiasme en de vechtlust van de voorgaande wedstrijden was nu niks te zien. De eerste set ging dan ook dik naar DeVoKo met 13-25.

In set 2 moest er wat veranderen wilde BOVO de punten in eigen huis houden. Verdedigend werd er al meer gepakt aan Aaltense kant, maar aanvallend werden er te weinig kansen benut. Langzaam kwamen wel de sfeer en de vechtlust bij de Aaltense mannen terug. Op de helft van de set kwam Brockötter het veld in voor Van der Bend (Bas). De set ging tot het einde aardig gelijk op, maar DeVoKo wist met de sterke blokkering nog te veel aanvallen van BOVO te stoppen. Deze set ging met 23-25 wederom naar de Denekampers.

Met de sfeer en beleving van eind set 2 stapte BOVO weer het veld in. De derde set begonnen ze gelijk overtuigend en DeVoKo kwam aan het wankelen. Nu wist BOVO dat het door moest zetten om de wedstrijd te doen kantelen. Dat deden de Aaltenaren, ze knokten voor elke bal en zo ontstonden er spannende rally’s die meerdere keren in het voordeel van BOVO uitvielen. Door deze punten te winnen wist BOVO het tij te keren en de set eindigde dan ook met 25-22 in Aaltens voordeel.

Set 4 had nagenoeg hetzelfde verloop als set 3. Door meer servedruk wist BOVO een kleine voorsprong op te bouwen en deze ook vast te houden. Na wat twijfelachtige arbitrale beslissingen richting beide teams wist BOVO de set binnen te halen met 25-22. Dus volgde de beslissende vijfde set voor de overwinning. BOVO begon niet scherp, het spel uit set 1 keerde terug en er werd niet meer gescoord. DeVoKo wist een voorsprong al dusdanig uit te breiden, dat het voor BOVO bijna onmogelijk was de set nog binnen te halen. Na wederom een twijfelachtige beslissing van de scheids ging deze set met 10-15 naar DeVoKo.

De eerste overwinning voor de lange mannen uit Aalten laat dus nog op zich wachten. Wellicht wordt deze komende zaterdag geboekt, als AAA BOVO wederom thuis speelt. Dan zal de tegenstander Twente ’05 Heren 2 uit Enschede zijn.