Header image

Heren AAA BOVO starten met verlies tegen Krekkers

AALTEN - Afgelopen vrijdag ging voor de heren van AAA BOVO de volleybalcompetitie in de derde divisie, regio Oost van start. Na het vertrek van vijf spelers eind vorig seizoen staat er nu een gedeeltelijk vernieuwd en verjongd team. Nieuwe namen binnen het team zijn Matthijs Wikkerink en Ricardo te Kolste, die vanuit het tweede team omhoog zijn gekomen, en Luuk Harbers maakte de stap van het derde naar het eerste. Coach Bertjan Prins staat na een half seizoen afwezigheid weer aan het roer.

Na een aantal voorbereidingstoernooien stond afgelopen vrijdag de eerste wedstrijd op de planning. De tegenstander was Krekkers uit Mariaparochie. In de eerste set zette coach Prins de volgende opstelling neer: Brockötter, Van der Bend (Nick), Evers, Wikkerink, Klein Gunnewiek en Te Kolste. BOVO begon gelijkwaardig aan de tegenstander, maar naarmate de set vorderde steeg het aantal fouten aan Aaltense kant. De ervaren tegenstander kwam op voorsprong en gaf deze niet meer weg, 25-16.

De tweede set was vrijwel een herhaling van de vorige. De hoge foutenlast van BOVO was wederom de reden dat men het Krekkers niet lastig kon maken, 25-17. In set 3 bracht coach Prins Van der Bend (Bas) voor Brockötter. Er werd gelijk sterk gestart met een goede serviceserie, waardoor er een voorsprong van vijf punten op het bord kwam. BOVO bleef de voorsprong lang behouden maar richting het eind van de set wisten de geroutineerde spelers van Krekkers de stand weer op gelijke hoogte te brengen. Door een paar slordigheden aan Aaltense kant ging de set met 25-23 naar Krekkers. Harbers nam in de laatste set de plek over van Klein Gunnewiek. Wederom bracht de hogere servicedruk van BOVO de tegenstander aan het wankelen. De fouten die in de eerste twee sets gemaakt werden waren nu weggewerkt. Dit alles resulteerde in een 21-25 setwinst voor de Aaltense lange mannen. De eindstand werd daarmee 3-1 in het voordeel van Krekkers. Op 6 oktober staat voor AAA BOVO de volgende wedstrijd, de eerste thuis in de Stationshal, tegen Orion Heren 2 uit Doetinchem op het programma.