Heren BOVO laten kans op toppositie liggen.

AALTEN- Na een vrije zaterdag en twee nederlagen op één dag tijdens de nationale beker in Venlo de week dáárvoor, mochten de volleybalheren van AAA BOVO afgelopen zaterdag weer een reguliere competitiewedstrijd spelen. Tegenstander was Rabobank/DeVoKo. Het begon in Denekamp al met de nodige commotie, toen bleek dat de Aaltenaren hun tenues vergeten waren. De scheidsrechter vond het gelukkig niet erg dat we het in een geïmproviseerd tenue wilden opnemen tegen de lange mannen van DeVoKo.

De wedstrijd begon dus wat onrustig en dat resulteerde in het verlies van de eerste set, 25-17. In de tweede set pakte BOVO de draad echter weer op. De Aaltense serveerders kregen in de smiezen dat de passing van DeVoKo het zwakke punt was en maakten hier gebruik van. Hierdoor kreeg BOVO aan het net zowel aanvallend als blokkerend de nodige ademruimte en pakte het uitspelende team de set, 20-25.

De derde set was echter een herhaling van de eerste. Ondanks een wissel in de spelverdeling konden de aanvallers van BOVO het verschil niet maken tegen het sterke blok van DeVoKo. Ook het debuut van Guido Krieger als passer-loper was niet doorslaggevend. Zo werd de derde set uit handen gegeven, 25-20, en ook de in de vierde set stond BOVO niet lekker te spelen, ondanks de vertrouwde tenues die eindelijk Denekamp hadden bereikt dankzij Annie en Guido van der Bend. Guido Krieger en libero Bas van der Bend moesten zelfs op een gegeven moment onder doen voor de Denekamper serve en hiermee was de wedstrijd gespeeld, 25-15 in de laatste set en 3-1 in wedstrijdpunten voor DeVoKo.

AAA Bovo had kansen om de eerste plek te bemachtigen, maar werd met één schamel puntje naar huis gestuurd. Kan BOVO komende zaterdag de stijgende lijn die het in het begin van de competitie liet zien weer oppikken? Komt het zien in de derby tegen Longa’59 Heren 2, thuis in de Stationshal om 17.30 uur.