Header image

Huldiging zeven jubilarissen bij brandweer Aalten

AALTEN - Liefst zeven jubilarissen werden vrijdagavond 27 mei gehuldigd tijdens een gezellig samenzijn in de brandweerkazerne Aalten. Het brandweerkorps van Aalten telt 29 vrijwilligers waaronder twee dames. Harm Hoftiezer, postcommandant,vertelt: "we hebben nog geen problemen met de personele bezetting van ons korps bij de post Aalten, maar we kunnen nog wel wat vrijwilligers gebruiken. Onlangs hebben we een wervingscampagne gehouden bij de stand van de Zeskamp welke georganiseerd werd door Jong Gelre. Hier hebben we wat aanmeldingen op gehad. Op 20 juni organiseren we een inloopavond bij de brandweerkazerne Aalten. Op deze avond wordt er geoefend en kan men een kijkje nemen en zich aanmelden. De minimumleeftijd is achttien jaar. Men moet goed gezond zijn en het liefst wonen en werken in Aalten. Dames zijn bij de brandweer van harte welkom. Het brandweervak is uitermate interessant. Er is ook tijd voor ontspanning zoals bij het jaarlijkse Spuitbaltoernooi van de brandweer Aalten. Hierna sprak burgemeester Bert Berghoef een dankwoord tot het korps. Berghoef: "ik heb respect voor de beide brandweerkorpsen van Aalten en Dinxperlo. Het is een hele kunst om snel op de plek des onheils te zijn. Die enorme drive vind ik bij beide korpsen terug. Voor de aanwas hoeven we ons voorlopig nog geen zorgen te maken, al zijn nieuwe brandweerlieden van harte welkom. De korpsen helpen de samenleving waar dit nodig is. Op bruiloften en verjaardagen moet men met lof spreken over onze brandweer". Vervolgens reikte burgemeester Bert Berghoef diploma's en certificaten uit en werden de jubilarissen gehuldigd. Een certificaat Safe Driving voertuig beheersing basis was er

voor: René Piek, Rob Siedenburg, Harm Hoftiezer, André Beernink en Martijn Broekhof. Paul Gerrits ontving het diploma voor brandweerchauffeur zwaar.

Jisca Tinnevelt ontving het diploma voor manschap A. Martijn Broekhof ontving een certificaat voor perslucht onderhoudsmedewerker. Hierna werden liefst zeven jubilarissen gehuldigd welk 12,5 en 30 jaar actief zijn bij het korps Aalten.

12,5 jaar in dienst zijn: Leander Bloemen, Martijn Legters, Martin Obelink en Martijn Broekhof. Liefst 30 jaar actief zijn: Huub Springelkamp, Tonny Graven en Harm Hoftiezer. Burgemeester Berghoef reikte de jubilarissen een speldje en oorkonde uit. De echtgenotes of vriendinnen werden verrast met een bos bloemen. Na de officiële plichtplegingen was het 'pak uit en de pet tegen de zolder' en hield men een gezellige avond in de kantine van de kazerne.

Tekst en foto's: Leo van der Linde.     Ander nieuws