Header image

Kijkje in de nieuwbouw van het gemeentehuis Aalten

AALTEN- Donderdag 12 januari was er voor de pers gelegenheid om een kijkje te nemen in de ver-nieuwbouw van het gemeentehuis Aalten. De afgelopen tijd is men hard aan het werk geweest om er iets schitterends van te maken. De raadszaal is met een glaswand afgescheiden en kan bij veel publiek worden ingeschoven, dan komt er een tussenruimte bij. Tevens kan er dan ook nog de tussenwand van de naastgelegen RTG-ruimte (commissievergaderingen) worden ingeschoven, zodat er een ruimte ontstaat waar ongeveer 200 personen een plaats kunnen krijgen. Bij binnenkomst vanaf de Landstraatzijde, vindt men de receptie tegenover de ingang. Deze was eerst links achterin de ingang. Op donderdag was men nog druk bezig met de installatie van de microfoons in de raadszaal. De meeste hoogteverschillen in de nieuwbouw zijn grotendeels verdwenen. Wie moeite heeft met trapklimmen kan gebruikmaken van een lift.

In de raadszaal werkt men straks met een camerasysteem. Vergaderingen kan men straks volgen via het internet. De wethouders krijgen hun werkkamers op de bovenverdieping van het gebouw. Er wordt nog een keer een opendag voor het publiek gehouden waar men een kijkje kan nemen in de ver-nieuwbouw. Leuk is dat een schilderij van kunstenaar Piet te Lintum een ereplek krijgt in het nieuwe gemeentehuis.

 

Foto's: Jan Oberink.

Tekstbijdrage: Leo van der Linde. 

 


Bekijk hieronder de foto's



IMG_8506.jpg
IMG_8504.jpg
IMG_8505kopie.jpg
IMG_8508.jpg
IMG_8510kopie.jpg
IMG_8516kopie.jpg
IMG_8512.jpg
IMG_8511kopie.jpg
IMG_8509kopie.jpg
IMG_8515kopie.jpg
IMG_8518, lampen verg. zaal-persr..jpg
IMG_8519.jpg
IMG_8526.jpg
IMG_8523.jpg
IMG_8525.jpg
IMG_8520kopie.jpg
IMG_8521.jpg
IMG_8522.jpg
IMG_8527.jpg
IMG_8531kopie.jpg
IMG_8533kopie.jpg
IMG_8529.jpg
IMG_8528.jpg
IMG_8534.jpg
IMG_8532kopie.jpg
22038.jpg

Ander nieuws