Header image

Nieuwe expositie bij Foto21Bredevoort

BREDEVOORT - Wandelend op het strand van Schiermonnikoog: de ruimte, de leegte, de horizon,  geaccentueerd, niet verstoord,  door enkele verweerde houten palen in gelid; alles in de pasteltinten van de natuur.  

 

Struinend langs voormalige Achterhoekse fabriekspanden: een zelfde leegte, een zelfde ruimte in de sobere rustgevende repeterende raamlijsten en de gestrekte horizontale lijnen,  in aardse baksteen- tinten ...... waar tenminste de architect zich bij de renovatie heeft kunnen inhouden.

 

De fabrieken liggen er verlaten bij, zo zonder arbeiders. Waar ooit machines gilden en stampten nu hoogstens een vermoeden van een restant menselijke aanwezigheid. Je hoort alleen de wind fluiten rond de gebouwen.  Ook op het strand slechts aan de horizon nietig 'n mens, 'n zandkorrel ... en de eeuwige ruisende cadans van de golven. Het zijn parallelle, verwante werelden onder dezelfde hemel. 

 

Nico Punt brengt ze hier bij elkaar in rustige tinten, op zacht papier.
Na 35 jaar werkzaam geweest te zijn in de gezondheidszorg pakte Nico in 2013 een oude hobby op: de fotografie. Hij volgde cursussen, maar is toch vooral autodidact.  Van 40 jaar geleden - analoog, negatief-film, zwart-wit, donkere kamer onder de trap-,  naar nu - full-frame digitale sensor, kleur, pixels, beeldbewerking en printer op tafel - maakt hij een sprong in de tijd. Zijn waarnemend oog is nog hetzelfde en heeft een voorkeur voor vlakken en lijnen in het (ook stedelijke) landschap.

Nico Punt woont in Winterswijk.

 

Meer info: 
FOTO21 BREDEVOORT
't Zand 21,
7126 BG Bredevoort
tel 0543 452006
b.g.g. 0543 451053 of 0543 451842
email: info@foto21bredevoort.nl
website: www.foto21bredevoort.nl
Openingstijden:
Woensdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur

Foto21Bredevoort_Nico_PuntAnder nieuws