Header image

Sjaak Mengerink ontvangt KNVB speld en krijgt eigen pad

AALTEN - Op zondag 28 december 2014 ontving Sjaak Mengerink tijdens het jaarlijkse apres-kerst toernooi uit handen van KNVB bestuurder Dhr. van Balveren de gouden speld van de KNVB. Sjaak ontving deze geweldige onderscheiding wegens zijn jarenlange (bestuurlijke) inzet voor de club. Nadat Sjaak begin jaren '80 toetrad tot het bestuur werd hij in 1985 voorzitter. Maar liefst 16 jaar zwaaide hij de scepter en werd hij in 2001 opgevolgd door Ruud Kranenbarg. Nadat Sjaak stopte als voorzitter zat hij niet stil. Het veteranengroepje op de donderdag nam hij onder zijn hoede en in 2007 trad Sjaak weer toe tot het bestuur als bestuurslid facilitaire zaken. Deze functie heeft Sjaak tot afgelopen oktober vervult. Sjaak gaf wel aan betrokken te willen blijven als kantinebeheerder wat hij momenteel samen doet met Karel Koelman.

Sjaak zet zich al 35 jaar onafgebroken in voor de club en daarom is de gouden speld van de KNVB een zeer verdiende onderscheiding.

Nadat Sjaak Mengerink wegens zijn tomeloze inzet de gouden speld van de KNVB had ontvangen was er nog een hele leuke verrassing voor Sjaak. Iedereen die in de kantine aanwezig was, liepen samen met wethouder Erik Luiten naar het paadje tussen de Singelweg en de parkeerplaats. Dit paadje is jaren geleden ontstaan op aandringen van Sjaak. De oversteek van de Bocholtsestraatweg naar Sportpark Zuid was onveilig en dit paadje bracht een uitkomst voor de verkeersveiligheid.

Als dank voor de inzet van Sjaak voor AD '69 heeft het bestuur in samenspraak met de gemeente het paadje omgedoopt in het Sjaak Mengerinkpad. Een officieel straatnaambord werd door Sjaak zelf en Erik Luiten onthult. Een warm applaus van de aanwezigen volgde. Op de vraag was Sjaak ervan vond, zei hij:" Geweldig, ik vind dit echt geweldig."

Sjaak Mengerink is nu vereeuwigd op Sportpark Zuid.Ander nieuws