Titanenstrijd eindigt in overwinning voor AAA BOVO Dames 2

AALTEN - Na een wat mindere wedstrijd vorige week tegen Volga – waar toch de vijf punten werden gehaald – stond afgelopen zaterdag voor AAA BOVO Dames 2 de titanenstrijd tegen BVC’73 uit Barchem op het programma. Voor de vierde keer troffen de volleybalteams elkaar; BVC was namelijk vorig seizoen achter BOVO in de competitie geëindigd en wist via promotiewedstrijden de eerste klasse te bereiken. De vorige drie ontmoetingen waren in het voordeel van BOVO geëindigd. Waar de Aaltense dames ook de vierde wedstrijd op hun naam wilden schrijven, was BVC uit op revanche. Het beloofde dan ook een spannende pot te worden.

De eerste set begon met de opstelling Zelma, Esther, Mirjam, Lenny, Mieke en Nienke. De BOVO-dames begonnen voortvarend. Door een goede service bouwden ze meteen al een kleine voorsprong op. Bij een stand van 15-11 nam de coach van BVC’73 de eerste time-out. Het was nu belangrijk om de voorsprong te behouden. Helaas slopen er wat onnodige foutjes in het BOVO-spel en wist BVC haar sterkste aanvalster meerdere keren te bereiken. Dit resulteerde – bij een 17-17 stand – in een time-out aan BOVO-zijde. Vervolgens ging het tot 23-23 gelijk op. Het lukte de dames van BOVO echter niet om nog een tandje bij te schakelen, waardoor deze set met 23-25 naar BVC ging.

De tweede set begon BOVO, in dezelfde opstelling, vanwege het setverlies extra fanatiek en alert. Ook nu weer startte BOVO sterker dan BVC. Door goed serveren en goed aanvalsspel aan BOVO-zijde – met daarbij de foutjes die BVC maakte – stond er al gauw een tussenstand van 13-6 op het scorebord. Hoewel BOVO de gehele set ruim voor stond, was er één aanvalster aan BVC-kant waarop ze maar geen grip konden krijgen. Hoe het blok ook werd gezet, zij wist er op alle manieren langs te slaan. Doordat de dames van AAA BOVO hun eigen spelletje bleven spelen – waarbij het tempo erin houden erg belangrijk was – wonnen ze de set toch met ruime cijfers, 25-17.

De derde set kende eigenlijk een zelfde verloop, met als enige verschil dat BOVO steeds meer grip kreeg op BVC’s beste aanvalster. Er werd langer gewacht met blokkeren en de verdediging wist nu de juiste positie te vinden. Bij een stand van 20-10 kwam Eline erin voor Mieke. Deze set werd uiteindelijk winnend afgesloten met de ruime cijfers van 25-13.

De Aaltense dames waren nog één set verwijderd van hun vierde overwinning op BVC. Maar dat wilde BVC natuurlijk niet laten gebeuren en het bleef goed volleyballen in de vierde set. Voor het eerst keek BOVO aan het begin van de set tegen een achterstand aan. In de time-out – aangevraagd door BOVO bij een 9-13 stand – maakte coach Bennie duidelijk dat het tempo moest worden opgevoerd. Met deze woorden in het achterhoofd wisten de BOVO-dames zich terug te knokken naar 15-15. Na een lange rally – eindigend met een kill-blok van BOVO-zijde – was het gedaan met BVC, 25-19. De vierde overwinning op BVC’73 was een feit, maar belangrijker nog is de voorsprong die AAA BOVO Dames 2 na deze overwinning heeft op de nummer twee. Met een verschil van liefst vijftien punten gaan de BOVO-dames de laatste zes wedstrijden in. Aankomende zaterdag zijn ze vrij. In de thuiswedstrijd van zaterdag 12 maart, om 15.30 uur, zal Wevoc Dames 1 hun volgende tegenstander zijn.