Tweede uitzege voor AAA Bovo Dames 2

AALTEN-Na een weekend geen wedstrijd te hebben gespeeld, moest Dames 2 van AAA BOVO afgelopen zaterdag in Barchem aantreden tegen BVC''73 Dames 1. Dit team was nog bekend van vorig seizoen, toen het via promotie-degradatiewedstrijden naar de 1e klasse promoveerde. Vorig seizoen won BOVO beide wedstrijden tegen BVC, dus dat was ook deze keer de doelstelling. Esther en Nienke waren voldoende hersteld van hun griep en ook Mieke speelde weer mee. Toch was het Aaltense volleybalteam niet compleet. Coach Bennie Hofhuis had familieverplichtingen, maar daar was Astrid die de taak van coach op haar nam.

Na een warming-up op de erg gladde, niet zo schone vloer begon BOVO de wedstrijd niet scherp genoeg. De pass kwam niet bij Zelma en ook serverend werden er te veel fouten gemaakt. BOVO bleef achter de feiten aan lopen en kon BVC niet bij halen, 25-21. In de tweede set moest de pass beter komen, zodat BOVO aan het net veel kon variëren. De strijd ging gelijk op en de Aaltense volleybalsters konden zelfs een aantal punten loskomen. Dat hielden ze echter niet vast en BVC kwam weer langszij. Een time-out mocht niet meer baten voor BOVO, 26-24.

Dus moest het in de derde set gebeuren, wilde BOVO er nog een overwinning uitslepen. Maar direct was er al weer een achterstand. Zou er dan helemaal niets lukken? Toen keerde het tij en bij een 11-9 achterstand serveerde Lenny BOVO terug in de wedstrijd naar 11-14. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Er werden mooie ballen rechtdoor gescoord en de set ging met 20-25 naar BOVO. In de vierde set kwamen de Aaltense dames snel op voorsprong, ondanks onnodige fouten qua communicatie en service. Maar bij BVC lukte het ook allemaal niet, al kwamen de Barchemse volleybalsters nog in de buurt, 23-25.

Daarmee was BOVO nog 15 punten , in de beslissende vijfde set , verwijderd van de overwinning. Esther won de toss en BOVO liep snel uit naar 0-6. Dit gat was te groot voor BVC om goed te maken. Met 8-15 trok AAA BOVO Dames 2 aan het langste eind en sleepte het team, zonder grandioos te hebben gespeeld, wel drie punten in de wacht - de tweede uitoverwinning dit seizoen.

Komende week zaterdag wacht Labyellov Dames 1 in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, om 15.30 uur in de Stationshal te Aalten.