Veelbelovend begin AAA BOVO Dames 2

AALTEN-Afgelopen zaterdag mocht Dames 2 van AAA BOVO in ’s-Heerenberg de volleybalcompetitie in de eerste klasse beginnen tegen Dames 1 van Smash’68/SCM. De dames van BOVO, met nieuwe hoofdsponsor Achterhoek Antennebouw Aalten, hadden geen idee wat ze konden verwachten in deze klasse, waarnaar ze afgelopen seizoen waren gepromoveerd. Een vuurdoop dus.

De dames hadden er veel zin in, maar begonnen erg onvast. De eerste set waren ze zoekende. Smash stond gedurende een groot deel van de set met ten minste vier punten voor, maar toen mocht bij de stand van 23-19 Mirjam Greuter serveren. Dit deed ze zo verdienstelijk dat ze de set kon uitserveren, 23-25.

De tweede set verliep beter, maar de dames bleven zoekende. De set ging gelijk op, tot BOVO weer de kans kreeg om met de serve de set in Aaltens voordeel te beslissen, 20-25. In de derde set begon BOVO sterker, tot een 2-8 tussenstand, toen het spel verslapte en Smash goed terugkwam tot 10-10. Daarna ging het tot 21-21 gelijk op, waarna de Aaltense dames voor de derde keer op rij de set winnend konden afsluiten, 21-25.

Met 0-3 in sets was de wedstrijd gewonnen, maar BOVO wilde nu de volle vijf punten, dus moest de vierde set ook nog worden gewonnen. In een gelijkopgaande strijd moest BOVO hard werken voor de punten. De ’s-Heerenbergse dames verdedigden goed en bleven voor elk punt strijden. In de tweede helft van de set kreeg BOVO echter de overhand. De pass en verdediging verliepen goed en aan het net konden de dames elkaar goed vinden. Ook blokkerend werden de nodige punten gescoord. Nieuwkomer Eline van de Werff scoorde veel en zo was ook deze (laatste) set met 17-25 voor AAA BOVO Dames 2. Daarmee zijn de eerste vijf punten binnen.

Aanstaande zaterdag zijn de dames vrij en op 9 oktober spelen ze in Barchem tegen BVC Dames 1. Dit team is net als BOVO het afgelopen seizoen gepromoveerd uit de tweede klasse. De dames kennen elkaar en het belooft een spannende wedstrijd te worden.