Header image

Wethouders lanceren website leegstand vastgoed

ACHTERHOEK - Wethouders Ingrid Lambregts (Doetinchem) en Ted Kok (Aalten) hebben maandag 3 april de nieuwe website van Vastgoedetalage Achterhoek gelanceerd. Dit deden zij tijdens de Kennismarkt: Kansen voor Aanpak Leegstand.

 

Maandag 3 april hebben wethouder Lambregts en Kok samen de website www.vastgoedetalageachterhoek.nl gelanceerd. De website is een samenwerking van de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Deze gemeenten werken samen bij de aanpak van leegstaand vastgoed in de Achterhoek.

 

Vastgoedetalage Achterhoek
Vastgoedetalage Achterhoek zet leegstaande, karakteristieke, beeldbepalende en unieke gebouwen in de spotlights. Om te worden ontdekt, om gezien te worden. Want er liggen kansen voor initiatiefnemers, ontwikkelaars, potentiële eigenaren en gebruikers. De panden kennen verschillende bestemmingen, liggen op uiteenlopende locaties en bieden nieuwe mogelijkheden.

 

Leegstand
Demografische veranderingen in de Achterhoek maken dat er steeds meer leegstaande gebouwen zijn. Of het nu gaat om winkels, zakelijk of maatschappelijk vastgoed, kantoren, woningen of boerderijen. Door leegstand komt de kwaliteit van het woon- en leefklimaat onder druk te staan. Daarom hebben zeven Achterhoekse gemeenten de handen ineen geslagen bij de aanpak van leegstand.

 

Kennismarkt
De website werd gelanceerd tijdens de Kennismarkt: Kansen voor aanpak leegstand die werd gehouden in de oude bibliotheek in Doetinchem. Tijdens de Kennismarkt ontmoetten ruim 200 professionals die bezig zijn met leegstand van vastgoed elkaar. Op de informatiemarkt presenteerden zestien organisaties hun ervaringen op het gebied van de invulling van leegstaand vastgoed. Daarnaast waren er presentaties over de herbestemming van monumenten, leegstandbeheer, stedelijke kavelruil en pop ups. Ander nieuws