Header image

Wijnfeest Aalten met wereldmarkt en restantenmarkt

AALTEN – Altijd het 2e weekend van juni: Wijnfeest op de markt in Aalten. Het start op vrijdag 10 juni tot en met zondag 12 juni. Wijnboeren uit de Achterhoek en uit de Duitse Pfalz presenteren zich aan het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving.

In Duitsland zijn de zomerse wijnfeesten een oude traditie. De hele regio loopt uit om de wijnen uit de Duitse wijngebieden te proeven tijdens zo’n weekend. Ook wordt er wijn gekocht om thuis van te genieten. Voor de boeren de kans om de oogst van dat jaar aan het publiek te laten proeven. In Aalten heeft Stichting Aalten Promotie deze traditie opgepakt.

Vanaf vrijdag 10 juni 17:00 uur zijn de bezoekers welkom in het Aaltense Wijndorp. Op de Markt staan drie dagen lang, de wijnboeren uit de Duitse Pfalz en Achterhoekse wijnboeren. Ook kan de bezoeker genieten van de traditionele Vlam zalm. Vrijdagavond rond de klok van negen, na de intocht van de avondvierdaagse, zal Wijnkoningin Vera met haar prinsessen Linda en Romy het Wijnfeest op feestelijke wijze officieel openen samen met de muziek van de vrijdag: Die Cappuccinos.

Tijdens het Wijnfeest is er een podium voor livemuziek. De plaatselijke winkeliers houden op zaterdag 11 juni een grote Restantenmarkt, waar leuke koopjes en aanbiedingen te vinden zijn. Tevens houdt Stichting Mondiaalten dit jaar haar Wereldmarkt op de zaterdag van het Wijnfeest. Tijdens al deze dagen zijn de winkels geopend. ‘s Zondags van 12:00 – 17:00 uur.
Drie dagen feest! Kijk voor meer info: www.wijnfeest-aalten.nl  Ander nieuws