Wisselvallige wedstrijd van AAA BOVO Dames 1

AALTEN - Na een weekje rust werd afgelopen zaterdag de volleybalcompetitie weer hervat. Voor de dames van AAA BOVO stond een uitwedstrijd tegen Halley Dames 1 op het programma. Het eerste van Halley is een jonge, technisch sterke maar onervaren ploeg. Hoewel er genoeg potentie is, zijn de resultaten nog erg wisselend en als gevolg daarvan vecht Halley momenteel om uit de gevarenzone te blijven. Normaal gesproken zijn dergelijke ploegen voor BOVO een gemakkelijke prooi, maar het Aaltense team speelde zaterdag niet op de toppen van haar kunnen. Dit resulteerde in een spannende wedstrijd, waarbij BOVO uiteindelijk wel met de overwinning aan de haal ging.

De eerste set begon BOVO heel sterk met de gebruikelijke servicedruk. Het pakte gelijk een 0-9 voorsprong en bouwde deze gedurende de set uit naar twaalf punten om uiteindelijk met 13-25 te winnen. Hoewel dit een duidelijke overwinning was voor BOVO, slopen er in de eindfase van de set toch te veel slordigheidsfoutjes in het spel. Coach Hans te Lindert waarschuwde zijn ploeg tijdens de setwissel dan ook voor het verlies aan concentratie, om onnodig setverlies te voorkomen. Een duidelijke opdracht, maar deze bleek in de praktijk niet altijd even makkelijk uitvoerbaar. De tweede set won Halley namelijk met 25-18.

Het enige antwoord op het gewaagde spel van Halley was in eigen veld de druk opvoeren; met meer discipline blokkeren en met veel meer lef aanvallen en serveren. Ook de derde set verliep moeizaam, maar BOVO wist deze keer aan de goede zijde van de score te blijven en met 22-25 de set te pakken. In de vierde set was het verzet van Halley gebroken en won BOVO met dikke cijfers, 11-25.

Al met al lieten beide ploegen zeer wisselvallig spel zien, waardoor het geen wedstrijd op hoog niveau was, maar wel een spannende strijd. Tijd om hiervan bij te komen is er niet, BOVO speelt namelijk op maandagavond 10 maart om 20.30 uur de kwartfinale in het kader van de bekercompetitie. Eerste klasse team Cupido ontvangt BOVO in Hengevelde om uit te maken wie er door gaat naar de halve finale. Publiek is natuurlijk van harte welkom.

De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 22 maart, om 17.30 uur. BOVO speelt dan in eigen huis tegen de huidige nummer 3 in de competitie, Wevoc. Support is weer van harte welkom in sporthal Stationsplein te Aalten.