Header image

Aanleg van de nieuwe N18 van dichtbij te bekijken

ACHTERHOEK - Zaterdag 20 mei de aanleg van de nieuwe N18 van dichtbij te bekijken tijdens Dag van de Bouw? Van 10.00 – 16.00 uur rijden pendelbussen over het nieuwe tracé.

 

Op zaterdag 20 mei zijn bezoekers van harte welkom om de aanleg van de nieuwe N18 Groenlo - Enschede een keer van dichtbij te bekijken. Het bouwterrein van Noaber18 is normaal gesproken niet toegankelijk, maar tijdens de Dag van de Bouw kunnen bezoekers tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen ‘achter de schermen’.

Opstapplaatsen pendelbussen

Vanaf het projectkantoor van Noaber18 aan de Jukkertweg 6 in Eibergen en de bouwlocatie nabij de aansluiting met de A35, nabij Brouwerslaan 1 in Enschede vertrekken doorlopend pendelbussen naar het projectgebied van Noaber18. Op de uitstapplekken is veel te zien en wordt door medewerkers van aannemerscombinatie Noaber18 en opdrachtgever Rijkswaterstaat uitleg gegeven. Ook voor kinderen is er van alles te beleven.

Kijk ‘achter de schermen’ bij bouw nieuwe N18 tijdens Dag van de Bouw

Zaterdag 20 mei
10.00-16.00 uur
Pendelbussen tussen Eibergen en Enschede
5 uitstapplekken om buiten een kijkje te nemen
Ook voor kinderen van alles te beleven
Ontvangst aan Jukkertweg 6 in Eibergen en Brouwerslaan 1 in Enschede

Bezoekers worden ontvangen op een van de twee bovengenoemde locaties. Op het projectkantoor worden doorlopend korte presentaties gegeven over verschillende onderdelen van het project. Op de bouwlocatie in Enschede staat onder meer een uitkijkpunt waar bezoekers over de nieuwe aansluiting kunnen kijken.

Route pendelbussen van en naar Eibergen-Enschede

Beide locaties zijn het startpunt van de pendelbussen die doorlopend het projectgebied inrijden. De route van de bussen is dan ook van Eibergen naar Enschede en vice versa.  In de bus zijn medewerkers aanwezig om van alles te vertellen over het project. Kinderen ontvangen bij de ontvangstbalie een kaart die ze bij iedere stop kunnen laten afstempelen. Het is mogelijk om de gehele excursie in de bus te blijven, maar op in totaal 5 plekken kunnen bezoekers ook uitstappen en buiten een kijkje nemen. Het gaat dan om:

Projectkantoor Eibergen;
hier worden doorlopend presentaties gegeven en staat een springkussen.
Viaduct ter hoogte van Kattendamseweg;
hier kunnen machines worden bekeken, die nodig zijn voor de bouw van het viaduct. Ook geven medewerkers uitleg over de werkzaamheden. Tevens is hier een informatiepunt over de archeologische onderzoeken die we doen.
Verdiepte ligging nabij Geukerdijk;
op deze locatie kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de in aanbouw zijnde onderdoorgang. In samenwerking met Museum Buurtspoorweg uit Haaksbergen rijdt er een oude trein vanaf het uitkijkpunt naar station Haaksbergen en weer terug. Bezoekers kunnen gratis meerijden en eventueel een kijkje nemen in Haaksbergen.
Fietstunnel nabij Tesinklandenweg;
bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de in aanbouw zijnde fietstunnel. Medewerkers geven uitleg over de werkzaamheden.
Aansluiting met A35;
hier wordt een grote aansluiting met de A35 gebouwd. Tevens ligt hier een bult met zand waar kinderen in kunnen spelen.


QR-codes en speciale bril

Bij de diverse stops kunnen bezoekers QR-codes scannen met hun eigen smartphone. Door dan de smartphone in een speciale bril te bevestigen, krijgen de bezoekers een 3D beeld van de uiteindelijke situatie.

Kom op de fiets

Bezoekers wordt aangeraden zoveel mogelijk op de fiets te komen. Bij het projectkantoor in Eibergen is namelijk beperkte parkeerruimte.

Parkeren

Mocht u met de auto komen, dan kunt u de auto op de onderstaande locaties parkeren:

Projectkantoor Noaber18, Jukkertweg 6 in Eibergen
Museum Buurtspoorweg, Stationsstraat 3 in Haaksbergen
Bouwlocatie aansluiting A35, Brouwerslaan 1 (volg ter plaatse de aanwijzingen P Dag vd Bouw)
N18 Groenlo - Enschede

Noaber18 bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede. De nieuwe N18 leidt het verkeer om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen en sluit aan op de A35 in Enschede. In totaal 27 kilometer lang tracé en daarbij 45 kilometer aan onderliggend wegennet.  Voor het project werken het Rijk, provincies Gelderland en Overijssel, gemeente Enschede, Haaksbergen, Berkelland en Oost Gelre en waterschappen Rijn en IJssel en Vechtstromen nauw samen.
De nieuwe weg zorgt voor een verhoogde veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. De bouw van in totaal 25 kunstwerken, zoals bruggen en tunnels, maken een veilige kruising van de nieuwe N18 mogelijk. De nieuwe N18 is naar verwachting in de tweede helft van 2018 gereed.Ander nieuws