Header image

Achterhoeks Woonwensen- en Leefbaarheidsonderzoek van start

ACHTERHOEK - Vanaf 20 juni 2017 start een groot onderzoek naar de woonwensen voor de toekomst en de huidige leefbaarheid in de Achterhoek. Het onderzoek vindt tegelijk plaats in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk en wordt samen met de woningcorporaties en de provincie Gelderland uitgevoerd. 30.000 Achterhoekers ontvangen een uitnodiging om mee te doen.

 

Wonen in toekomst

Met de uitkomsten kunnen de Achterhoekse gemeenteraden nog betere beslissingen nemen over het wonen in de toekomst. Welke aanpassingen van de bestaande woningen zijn nodig? Welke wensen hebben starters op de woningmarkt? Waar en hoe bouwen we nog nieuwe woningen? Begin 2018 staan de resultaten van het onderzoek op de agenda’s van de gemeenteraden.


 

Verschillende leeftijdsgroepen

Via een steekproef zijn inwoners uit verschillende leeftijdsgroepen geselecteerd om mee te doen aan dit onderzoek. Deze mensen ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor de digitale enquête. Deelnemers die binnen twee weken de vragenlijst invullen, maken kans op een cadeaubon (VVV-bon, iTunes-tegoed of Bol.com kortingscode) van € 20,=.

De uitvoer van het onderzoek is in handen van onderzoekbureau Moventem.

 

Veranderende woonwensen

We hopen dat veel inwoners meedoen aan dit onderzoek. Wij werken nu nog met de resultaten van het onderzoek uit 2013 en de tijd gaat door. Mensen veranderen, worden ouder en woonwensen veranderen. Ook gaat de technologie op het gebied van wonen steeds verder. De leefomgeving verandert mee en denk ook aan verduurzaming. Wij willen daarom graag weten hoe de inwoners hun woonomgeving nu ervaren en wat hun woonwensen voor de toekomst zijn.Ander nieuws