Header image

Afval scheiden bij Open lucht Theater Eibergen

EIBERGEN - Afval scheiden was al heel lang een onderwerp waar het bestuur en de vrijwilligers van het Openluchttheater in Eibergen over nadachten. De pilot Schoon Belonen, waarbij maatschappelijke organisaties plastic, metaal en drankenkartons (PMD) gescheiden inzamelen en de omgeving schoon houden, komt op het juiste moment.

Niet de beloning, maar het nog duurzamer en groener uitvoeren van de activiteiten is de reden dat het Openluchttheater mee doet. De pilot is één van de initiatieven van het theater om de omgeving ‘groen’ en schoon te houden.

 

Elke dinsdagmiddag zwerfafval ruimen

Iedere dinsdagmiddag zijn vrijwilligers actief en wordt het zwerfafval in de omgeving opgeruimd. Ook tijdens evenement worden vrijwilligers ingezet om te zorgen dat het plastic in de bakken komt en de zakken niet uitpuilen. De afvalbak buiten het hek, wordt ook door het theater in de gaten gehouden en geleegd.

Zelfgemaakte sticker

Inmiddels is het eerste evenement met de gescheiden afvalbakken een feit. De bakken, die over het gehele terrein verspreid staan, zijn voorzien van een zelf gemaakte sticker, zodat het voor iedereen duidelijk is wat wel en niet in de bak mag. “Het werkt goed, er ligt minder afval op de grond en de bezoekers waren enthousiast”, aldus Raph Schouten, bestuurslid van het Openluchttheater.Ander nieuws