Header image

Als het gaat regenen in de Achterhoek gaat het ook echt los

ACHTERHOEK - Tropisch warm. En bij tropisch weer hoort ook een tropische regenbui. Die komt er waarschijnlijk vanmiddag aan. En als die komt is het ook een beste bui. 

“En dan zit ook meteen alles erop en eraan”, vertelt Wilfred Janssen van Weerplaza aan De Gelderlander. “Denk aan onweer, veel regen en windstoten.” De weerman verwacht dat het alleen in de Achterhoek warm genoeg is om een bui te laten ontstaan vanaf de grond. “De lucht is momenteel heel instabiel. Je moet het zien als een geladen geweer, alleen de trekker ontbreekt nog.’’ Die 'trekker' is de temperatuur vertelt hij aan de krant. “Als het ergens rond de 36 graden wordt, dan is de kans groot dat er een bui ontstaat.”

Regen
Vanaf dinsdag komt er weer meer regen in ons land. Wel blijft de temperatuur boven de 20 graden. “De nieuwste modellen laten zien dat er dan een lagedrukgebied boven de Europese westkust komt te liggen.” Hoe groot de invloed van die gebied op het weer in Nederland is, is nog onzeker. “Blijft het boven Engeland hangen, dan krijgen we alleen een staartje mee. Komt het echt boven Nederland te liggen, dan valt er bij ons flink wat regen.” Maarja, het blijft Nederland. Je weet maar nooit. Ander nieuws