Header image

Beachclub MEER geeft ’t Hilgelo glans

WINTERSWIJK - Toen Leisurelands, eigenaar van 't Hilgelo, een oproep deed om het recreatiegebied aantrekkelijker te maken, was Wouter Beijers er snel bij. Samen met Jeroen Schreurs en Jimmy Beijers zetten ze het plan op voor Beachclub MEER. Bij Leisurelands was men meteen enthousiast. Inmiddels is de Beachclub al volop in bedrijf. Het geeft 't Hilgelo extra glans.

De officiële opening vindt nog plaats, maar de eerste bezoekers hebben zich al gemeld. Je hoeft nu niet meer naar de zee om te chillen en te relaxen aan het water. Met een lekker drankje op het terras, in een ligstoel of met de voeten in het water. Het kan nu allemaal bij Beachclub MEER. Een groot aquapark maakt ook onderdeel uit van de Beachclub. Wouter: "Bij ons kun je zelfs barbecueën op het water. We hebben twee varende terrassen. Hierop staat een barbecue. De vleespakketten komen van Sevink Mölle en zo kun je varend genieten van een hapje en een drankje".

Jeroen: "Er komen meer activiteiten. Zo is er binnenkort een yoga-demonstratie, zijn er volleybalvelden en gaan we thema-achtige dingen organiseren, zoals een Mexico-week. Het eerste kinderfeestje is al geboekt. Dat doen we ook samen met Sevink Mölle, zodat het altijd doorgaat, zowel bij goed weer als bij slecht weer. Dat geldt ook voor personeelsuitjes."

Crowdfunding
De financiering van het plan is tot stand gekomen via crowdfunding met Kapitaal Lokaal uit Groenlo. Via hen zijn er 205 investeerders die het interessant vinden om te financieren. Wouter: "Daardoor zijn het meteen onze ambassadeurs, anders doe je niet mee aan deze opzet".

Beachclub MEER bestaat uit vier in Curaçaose stijl opgetrokken gevels in vrolijke kleuren. Daarvoor staat het terras. Over een gebied van 5.000 m² zijn van pallets strandhuisjes en ligplekken gecreëerd. De pallets zorgen voor een gemoedelijk sfeertje. Ook komt er nog een aanlegsteiger. Jimmy: "Het begon met de vraag aan Mulder Recyling & Pallethandel of ze nog pallets hadden. Toen er vierhonderd werden gebracht, schrokken we wel even. Inmiddels zijn deze allemaal verwerkt."

Opening
De Beachclub wordt zaterdag 10 juni om 10.00 uur feestelijk geopend door burgemeester Joris Bengevoord. Na dit seizoen wordt geëvalueerd en vooruit gekeken naar volgend jaar. In principe is dit een onderneming voor lange tijd. De Beachclub is een activiteitengebied en heeft de status van ondersteunende horeca. Verkrijgbaar zijn onder andere koffie/thee, frisdranken, (speciale) biertjes en cocktails. Bij bijzondere gelegenheden komen er ook Foodtrucs.

Geïnteresseerde medewerkers voor de bediening kunnen zich nog melden via facebook.com/beachclubmeer of beachclubmeer@gmail.com.Ander nieuws