Header image

Boek met uitstapjes voor statushouders Bronckhorst

HENGELO - In opdracht van de gemeente Bronckhorst hebben een aantal studenten van het Graafschap College een vakantieboek gemaakt voor statushouders. Doel is om goedkope uitstapjes kenbaar te maken aan de inwoners. 

"Statushouders die nog niet zo lang in onze gemeente wonen, kennen hun omgeving meestal niet zo goed", zo laat Bronckhorst weten. "Ze kennen hun omgeving meestal niet zo goed, hebben vaak geen vervoer en ook nog niet veel mensen om hen heen die hen wegwijs kunnen maken of meenemen." In de vakantietijd is het volgens de gemeente niet duidelijk dat er dichtbij recreatiemogelijkheden zijn als een zwembad of een markt: "Deze uitstapjes in onze gemeente zijn voor hen nu overzichtelijk in beeld gebracht in een vakantieboek."

Wethouder Paul Seesing mocht vrijdagmiddag, samen met enkele statushouders, het boekje in ontvangst nemen: "Wat een leuk boek hebben de studenten samengesteld!", aldus een enthousiaste wethouder. "Mooi en duidelijk zijn de uitstapjes in beeld gebracht. Wij hopen dat onze nieuwe buurtgenoten er veel plezier aan gaan beleven deze zomer!"

Door mediapartner REGIO8Ander nieuws