BOVO-heren in top-drie

ENSCHEDE-De volleyballers van GUV Greven BOVO zijn dit jaar op stoom gekomen en gebleven. Uit de laatste vijf wedstrijden werden liefst 23 punten gehaald. Afgelopen donderdag reisden de Aaltense heren vol zelfvertrouwen af naar Enschede voor de wedstrijd tegen Twente’05 Heren 3, op dat moment nog de nummer drie op de ranglijst. Eerder dit seizoen won BOVO thuis al overtuigend met 3-1. In de eerste set was het nog even zoeken in de afstemming en posities. Dit leverde een onrustige en tamme start op. Halverwege de set kon BOVO weer aanhaken, waardoor beide teams tegelijk de eindfase bereikten. De rust was echter nog niet helemaal terug in het Aaltense team. Door enkele persoonlijke fouten werd de set met 25-23 weggegeven. Conclusie was wel dat wanneer het spel verzorgder zou worden gespeeld er deze avond zeker punten meegenomen konden worden naar Aalten. Dit bleek uit te komen. Er werd op speciaal verzoek van interim trainer/coach Bert Jan Prins met meer bravoure en enthousiasme gespeeld. Dit resulteerde in een betere aanval en sterkere verdediging, met 19-25 winst in de tweede set voor BOVO tot gevolg. Vol vertrouwen kon BOVO nu de derde set ingaan. Vanuit de rust werd er zeer constant en overtuigend gespeeld en de heren van BOVO hadden duidelijk de overhand, 18-25. Met duidelijke afspraken gingen de Aaltenaren vervolgens de vierde set in: degelijk spelen, elke actie goed uitvoeren en heel scherp blijven. Ondanks het tijdstip en een kille Diekmanhal werden deze afspraken goed nageleefd. Met een goede servicedruk werd de tegenstander flink onder druk gezet. Toch knakte Twente’05 niet en leefde het zelfs weer even op. BOVO moest een tandje bijschakelen en bleek dit ook te kunnen. De vierde set, met 22-25, en hiermee de wedstrijd werden binnengehaald. Met vier punten in de tas nestelden de BOVO-heren zich voor het eerst dit seizoen in de top-drie van de regiodivisie. De volgende en tevens laatste competitiewedstrijd van het seizoen wordt komende zaterdag gespeeld. Time Out’75 is de tegenstander en de wedstrijd start om 17.30 uur in thuishal Stationsplein. Maar eerst wacht woensdag 14 april nog een heerlijk tussengerecht. Om 21.00 uur wordt, wederom thuis, de halve finale in de regionale beker tussen BOVO en Longa’59 Heren 2 gespeeld.