Header image

Brochure Wild eten in de Achterhoek is uit

ACHTERHOEK - Elk najaar reizen vele duizenden landgenoten en Belgen in de herfst naar de Achterhoek. Want dan staan de wildgerechten namelijk centraal en zijn er bijzondere arrangementen, geknipt voor een meerdaags bezoek. Dat seizoen loopt ieder jaar van half oktober tot en met eind december en een stuk of dertig (hotel)restaurants serveren dan die heerlijke wildgerechten.

Begeleid door een uniform aanbevolen wildwijn: Montes Limited Selection Cabernet-Carménère 2010 uit Colchagua Valley - Chili geleverd door Verbunt Wijnkopers. In 2011 is het voor het 31e jaar, dat de restaurants en het Achterhoeks Bureau voor Toerisme gezamenlijk publiciteit zoeken voor de promotie van deze seizoensspecialiteit. Er zijn bijzondere arrangementen, een dik kookboek met recepten van de Achterhoekse chef-koks en er natuurlijk zijn er ook voordelige – en interessante! – aanbiedingen om met de streek en de specialiteiten kennis te maken. Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme heeft zojuist een 100 pagina’s dikke brochure uitgebracht met alle informatie over de restaurants. Ook bevat de website www.wildetenindeachterhoek.nl alle actuele informatie.

Bij de restaurants staat culinair genieten voorop. Ieder restaurant heeft zijn eigen specialiteiten; slechts één punt is uniform: de door alle restaurants gezamenlijk gekozen wildwijn. Je kunt je nu al voorbereiden op je restaurantbezoek en een reservering maken. Vanaf half oktober wordt het wild geserveerd.

Dit jaar is de Montes Limited Selection Cabernet-Carménère 2010 uit Colchagua Valley - Chili tot wildwijn van het jaar verkozen. Viña Montes wordt internationaal gezien als één van de meest toonaangevende wijnhuizen uit Chili.

“WILD! De beste recepten van restaurants uit de Achterhoek” is de titel van het receptenboek. Een kleurrijk boek van 208 pagina’s met veel recepten die eenvoudig thuis klaar te maken zijn. Niet alleen voor het najaar, maar juist ook veel recepten voor de andere seizoenen zodat je het hele jaar door van wild kunt genieten. Je leest ook waar het wild vandaan komt, welke soorten wild er zijn, hoe het staat met het wildbeheer en waarom er op wild wordt gejaagd. De recepten zijn geleverd door de restaurants die meedoen aan ‘Wild eten in de Achterhoek’. Het boek is te koop bij alle deelnemende restaurants, de VVV’s in de Achterhoek en bij de boekhandel in heel het land maar ook op www.wildetenindeachterhoek.nl De verkoopprijs bedraagt € 24,95.

Veel hotels hebben, al dan niet in samenwerking met restaurants, een- of meerdaagse arrangementen uitgebracht. De arrangementen variëren van een zesgangendiner met overnachting, ontbijtbuffet en herfstwandeltocht tot een dagarrangement waarbij je een Achterhoeks safaripicknickmand meekrijgt gevuld met broodhapjes van Achterhoeks meel, Achterhoeks wild én meer. Het is deze herfst culinair genieten in de Achterhoek!



Ander nieuws