Header image

Captain Fantastic in Filmhuis Lochem

LOCHEM - De laatste filmhuisfilm van dit seizoen al weer. Captain Fantastic is een hartverwarmende komedie, maar tevens een familiedrama.


In de bossen van Amerika, ver weg van de destructieve beschaving volgens Ben, alias Captain Fantastic, voedt hij zijn zes kinderen (van 7 – 18 jaar) op: geen televisie, internet, maar wel studeren bij het kampvuur, discussiëren, jagen, vissen, tuinieren, muziek maken.

 

Als Leslie, de moeder van de kinderen ernstig ziek wordt, toert Ben noodgedwongen met zijn kids in een oude schoolbus dwars door Amerika om haar op te zoeken.

 

Onderweg ontdekt het gezin dat de rest van de wereld hen ziet als freaks: ze blijken totaal onaangepast in de wereld van de gadgets, videogames en smartphones; ook sociaal slaan ze regelmatig de plank mis.

 

Captain Fantastic levert aan de ene kant hilarische taferelen op, maar aan de andere kant vraagt de toeschouwer zich af: in hoeverre kun je je onttrekken aan het leven in de consumptiemaatschappij, hoe voed je je kinderen op, hoeveel concessies moet je doen.

 

Recensies: de Volkskrant: ‘Captain Fantastic is grappig, eigenzinnig en hartverwarmend’; 4*

 

VPRO-gids: ‘Grappige, tegendraadse film, waarin tegen heilige huisjes wordt geschopt’; 4*
Ander nieuws